Gå til sidens indhold

Brobygning

Formålet med brobygning er at give dig et indblik i ungdomsuddannelserne, så du er bedre rustet til at vælge lige netop den ungdomsuddannelse, der er den rette for dig.
Tag på brobygning på IBCs handelsgymnasier i 9. eller 10. klasse. Allerede i 8. klasse har du også mulighed for at tage på et introduktionskursus til HHX-uddannelsen.

Introduktionskursus i 8. klasse

Allerede i 8. klasse skal du til at tænke over, hvilken ungdomsuddannelse du skal vælge, når du er færdig med folkeskolen. Derfor er der oprettet et såkaldt introduktionskursus på IBC, hvor du som 8. klasses-elev kan besøge HHX og opleve, hvordan det er at være elev på IBC Handelsgymnasiet.

På introduktionskurser på Handelsgymnasiet Kolding er mødetiden på de to dage følgende:

1 . dag kl. 8:10 – 13:30
2 . dag kl. 8:10 – 14:00

Den første dag skal du gå ind ad indgangen fra Skamlingvejen over for de sorte banker, op ad den høje trappe og ind ad glasdøren. Indenfor bydes du velkommen af en IBC’er

Brobygningsforløb i 9. og 10. klasse

Går du i 9. eller 10. klasse og er du usikker på, hvilken ungdomsuddannelse du skal vælge, kan du tage brobygning på HHX på IBC. Her bliver du bl.a.

  • introduceret til HHX og studieretningerne
  • vist rundt på uddannelsesinstitutionen
  • undervist i en række profilfag og valgfag
  • oplever en normal skoledag i en HHX-klasse

Tilmelding til brobygning

Som elev i 8., 9. eller 10. klasse er det din skole, der i samarbejde med Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU) sørger for, at du kan komme på introduktionskursus eller brobygning på et af IBCs handelsgymnasier. Så henvend dig til UU, hvis du er i tvivl om, hvilken ungdomsuddannelse, der er den rette for dig.

Del
Du skifter nu lokation