Gå til sidens indhold

Elevpladscenter

Elevpladscentret er den gode plan B. Formålet her er at få dig hurtigt videre til en elevplads.
Om elevpladscentret

Elevpladscentret

Er du snart færdig med din EUD/EUX eller EUDS, og har du endnu ikke fundet en elevplads? Så er Elevpladscentret i Kolding dit alternativ til at starte som elev i en virksomhed. Igennem Elevpladscentret kan du opnå den erfaring, vaner og evner du har brug for.

I Elevpladscentret kan du tage den praktiske del af dit hovedforløb på én af de tre fagretninger: Handel, Kontor eller Detail. Du får også muligheden for at komme ud i virksomhedsforlagt oplæring (VFO), bruge din tid på at lære om en virksomhed, og på den måde sparke døren ind til en elevplads.

I Elevpladscentret er din arbejdstid på 37 timer om ugen. Arbejdstiden ligger som udgangspunkt fra kl. 08.00-15.15. Fredag fra 08.00-14.00.

Handel og Kontor

Handel og kontor

Som handelselev er du bl.a. med til at være backoffice på vores butik BreakPoint. Du arbejder i økonomiprogrammet Business Central samt WordPress og andre Microsoft programmer. Du kommer også til at arbejde i programmet SIMU, hvor man samarbejder med mange danske og udenlandske øvelsesfirmaer. Det er med til at sikre kvaliteten af din uddannelse, og holde den så tæt på virkeligheden som muligt.

Typiske daglige arbejdsopgaver kan være at bestille og modtage ordrer, fakturere, telefonsalg, udarbejde varekataloger, diverse marketingsopgaver, lave månedsafslutninger samt løbende ad hoc-opgaver.

På kontor specialet udfører du nogle af de samme opgaver som handelseleverne gør. Udover det vil du lave mere skriftligt arbejde som at udarbejde nyhedsbreve, være i omstillingen, tage imod beskeder, udarbejde flexkort, udregne forskellige statistikker og meget andet.

Detail

Detail

Her arbejder du mere praksisorienteret med fokus på vores butik BreakPoint. Butikken sælger typisk kioskvarer. Fra tid til anden vil der som projekt blive oprettet en pop-up butik, hvor du som elev er med fra start til slut.

På detail får du en bred indføring i salg og service, kundebetjening og varebestilling/indkøb. Du får ansvaret for, at der er det rigtige sortiment på hylderne ift. kundegruppen, opdatering af vores hjemmeside samt at der bliver lavet markedsføring – både på de sociale medier og lokalt på IBC.

VFO

VFO – Virksomheds Forlagt Oplæring

VFO er en måde at opnå en elevplads på, hvor du har mulighed for at vise hvem du er, og hvordan du arbejder. Mens du er i VFO, aflønnes du af Elevpladscentret og får her muligheden for at lære om en virksomheds kerneopgaver, personalekultur, struktur og organisation.

VFO giver dig muligheden for at overbevise en virksomhed om, at du er en dygtig, motiveret, mødestabil og en nødvendig ressource, også selvom virksomheden måske ikke lige står og mangler en elev.

Målet med en VFO er, at du får en elevplads. Lykkes det ikke i første omgang, kan du naturligvis skrive det på dit CV.

Optagelse

Optagelse i Elevpladscentret

For at blive optaget i Elevpladscentret, skal du have deltaget i et informationsmøde om EMMA. På dette møde, skriver du under på, at du opfylder EMMA kriterierne.

  • E – Egnet. Du har bestået dit grundforløb, og kan varetage en elevplads, og er motiveret.
  • M – Mobil fagligt. Du er fleksibel ift. de elevpladser du søger.
  • M – Mobil geografisk. Du søger udenfor dit lokalområde. Op til 1 times transport til og fra elevpladsen.
  • A – Aktivt søgende. Inden opstart i Elevpladscentret har du søgt mindst 10 elevpladser. Efter start, søger du mindst 2 elevpladser om ugen. Alle ansøgninger skal være uploadet på Lærepladsen.dk. Dette er din måde at dokumentere, at du er aktivt søgende.

Vi forventer, at du er mødestabil, møder til tiden og er aktivt søgende efter en elevplads.

Økonomi

Økonomi

Mens du tager din uddannelse i Elevpladscentret, modtager du skoleoplæringsydelse. De oplyste satser er gældende pr. 01.01.2024.

Under 18 år

1. år: kr. 3.948
2. år: kr. 3.948

Over 18 år

1. år: kr. 9.456
2. år: kr. 10.405

Personalehåndbog

Sammenlign uddannelser
Sammenlign uddannelser
Sammenlign uddannelser
Sammenlign uddannelser
Sammenlign uddannelser
Find ud af hvilken ungdomsuddannelse, der passer bedst til dig. IBC er business, og vi har mange muligheder. Men uanset hvilken farve din hue skal være, giver vi dig overblik, så du kan finde din vej. (* udbydes ikke på IBC)
Sammenlign uddannelser
Del
Du skifter nu lokation