Gå til sidens indhold

EUX Business

– et bedre sted at lære
– et bedre sted at lære
– et bedre sted at lære
– et bedre sted at lære
– et bedre sted at lære
– et bedre sted at lære
– et bedre sted at lære
– et bedre sted at lære
– et bedre sted at lære
– et bedre sted at lære
Om uddannelsen

Om EUX Business

Med en EUX Business får du dobbelt op på muligheder, uddannelse og faglighed. EUX Business kombinerer nemlig to uddannelser i én.

Du læser teori på højt fagligt niveau i to år på IBC og får studenterhue på. Men du lærer også at bruge din viden i praksis, når du i to år er elev i en virksomhed.

Med en EUX Business er du hele tiden et skridt foran fordi, du på bare fire år får en erhvervsfaglig studentereksamen, som giver masser af muligheder i erhvervslivet og fremtiden.

“IBC er tættere på virkeligheden. En virkelighed som er legende og ambitiøs. Vi skaber mulighederne, så du kan prøve dig selv af, og vi udfordrer og udvikler dit talent.”
Om EUX Business

Uddannelsens opbygning

EUX Business varer i alt fire år. Du går to år på IBC, og er efterfølgende elev i en virksomhed i to år, hvor du får elevløn og erhvervserfaring. I løbet af de to år i virksomheden, er du i perioder i skole på IBC eller andre skoler.

Efter fire år har du en studentereksamen og en erhvervsuddannelse. Du kan derfor træde direkte ud i erhvervslivet og arbejde, men du kan også læse en videregående uddannelse.

Profil

Profiler på EUX Business

Når du starter på Grundforløb 1 på EUX Business skal du vælge en profil. Herunder kan du se, hvilke profiler EUX Business i Kolding udbyder.

Grundforløb 2

Grundforløb 2

Starter du direkte på Grundforløb 2, kan du se her, hvilke fagretninger vi udbyder.

Hvad kan du blive

Dobbelt op på muligheder

Med en EUX Business får du dobbelt op på muligheder. Du kan vælge at læse videre eller gå direkte ud i erhvervslivet og arbejde. Hør nogle af vores tidligere elever fortælle om, hvordan det er at vælge retning og begynde at drømme om en karriere i erhvervslivet.

Min tid på IBC har givet mig kompetencer særligt inden for økonomi, salg og marketing, som alle har været utrolig vigtige for min karriere og udvikling.

Kombinationen af disse kompetencer og det at være super dedikeret og passioneret for det jeg laver, har været nøglen til succes i min karriere.

Min tid på IBC har givet mig indblik i, hvordan man driver, markedsfører og starter en virksomhed. Jeg vil ikke være min tid på IBC foruden, da den har været med til at bane vejen for, at jeg kan leve af min drøm om at være selvstændig video- og fotograf.

Jeg fik en masse viden om regnskaber, markedsføring, salg og psykologi, som giver mening ude i erhvervslivet. Som selvstændig er det vigtigt at have så meget viden med i bagagen, og det gav IBC mig. Timerne på IBC blev virkelige for mig, den dag jeg startede som selvstændig.

For mig var IBC lige, hvad der manglede. Skolen bød på et trygt læringsmiljø, motiverende lærere og alsidig undervisning.
På de to år har jeg været igennem en markant udvikling – både fagligt og socialt. Jeg hviler mere i mig selv og er blevet langt bedre til bare “at springe ud i det.”

Du var samlet på tværs af aldersgrupper, men med samme mål for øje, hvilket gav rig mulighed for faglig sparring. Min tid på IBC har fået mig til at indse, at ingenting er umuligt, hvis bare man har ambitionerne dertil, samt viljen til at vise verden, hvad man har at byde på.

Mads Gyldendal Fogh | Brand Manager hos Mos Mosh
Christoffer Bredvig | Selvstændig video- og fotograf
Malou Hjarbæk Christensen | Ansat ved Retten i Kolding
1/3
… Og alt det andet

At være elev på IBC er mere end fag og studieretninger

På IBC er der plads til alle. Vi ved, at respekt for den enkelte er kilden til fællesskab. Troen på egne evner er grundlaget for at turde bidrage og gøre en forskel for det fællesskab, man er en del af.

Vi tager på studieture og virksomhedsbesøg, hvor du sammen med dine kammerater bliver inspireret og får oplevelser for livet.

Det gode studiemiljø handler selvfølgelig ikke kun om læring og lektier. På EUX Business har vi forskellige sociale aktiviteter, hvor eleverne selv står for at planlægge mange af dem. Vi holder bl.a. fester, fredagscaféer, idrætsdage og elevdage. Du kan også blive medlem af vores elevråd og få indflydelse på skolens udvikling.

Hvert år holdes der også VIP-fest for alle de elever, der har gjort en ekstra indsats for skolen via deres arbejde i elevudvalgene. Ved festen er der tradition for at kåre Årets VIP, hvilket er en elev, som har gjort en særlig stor indsats for at skabe et godt skole- og studiemiljø på IBC.

Vil du gerne dyrke din sport på højt plan og samtidig tage en EUX Business?

På IBC i Kolding hjælper vores elitekoordinator og vejledere med at planlægge og strukturere din hverdag i samarbejde med dig og din klub, så træning, stævner og mesterskaber ikke konflikter med opgaver og eksamen.

Vi støtter op om elever, der er omfattet af Team Danmark og Kolding Talent, men også elever, der selvstændigt eller i samarbejde med en klub dyrker idræt på elitært niveau.

Hvis du som elitesportselev ønsker et forlænget 3-årigt EUX forløb, skal du være godkendt af Team Danmark.

Buddy-ordning
På EUX Business har alle eliteidrætselever en Buddy-ordning. Ordningen betyder, at du som eliteidrætselev bliver opdateret på undervisningen og aktiviteter i klassen af dine klassekammerater i de perioder, du ikke selv kan være til stede i undervisningen.

Træningslokale og udstyr
Som eliteidrætselev kan du frit gøre brug af IBCs træningslokale og udstyr.

Planlægning og hjælp fra vejledere
Som eliteidrætselev udarbejder du et årshjul, som viser træningssamlinger, stævner, mesterskaber mv.

Årshjulet revideres løbende efter aftale med en EUX-vejleder. I samarbejde med en studievejleder afdækkes det, om der er konflikt i forhold til projektforløb, skriftlige opgaver, prøver mv.

Vi hjælper dig til at få den bedst mulige balance mellem eliteidræt og uddannelse igennem årene på EUX Business.

Værd at vide

Bliv klogere på alt det, som er sort på hvidt

Søg om optagelse
Sammenlign uddannelser
Sammenlign uddannelser
Sammenlign uddannelser
Sammenlign uddannelser
Sammenlign uddannelser
Find ud af hvilken ungdomsuddannelse, der passer bedst til dig. IBC er business, og vi har mange muligheder. Men uanset hvilken farve din hue skal være, giver vi dig overblik, så du kan finde din vej.  (* udbydes ikke på IBC)
Sammenlign uddannelser
Brug for en snak?

Vejledning

Er du i tvivl om, hvilken vej du skal gå? Vores dygtige vejledere kan hjælpe dig i den rigtige retning.

Kontakt

Har du spørgsmål?

På IBC er der plads til alle spørgsmål. Du er altid velkommen til at kontakte os på telefon eller mail.

Del
Du skifter nu lokation