Gå til sidens indhold

Spedition og shipping

På specialet i Spedition og shipping uddannes i og lærer du om transport- og logistikopgaver. På specialet får du et blik for at vurdere og vejlede kunder ud fra deres ønsker. Du lærer at finde den bedste transportløsning til dine kunder.
Om specialet

Spedition og shipping

Spedition og shipping er et forløb med et internationalt fokus. Her lærer du at varetage og behandle transportopgaver for virksomheder ude i verden og transport af varer mellem lande. Det betyder, at du skal have styr på virksomheders kultur og geografiske forhold. Dit arbejde hviler på personlige relationer. Derfor lærer du at fremstille dig og dit arbejde respektabelt, friskt og repræsentativt.

Spedition og shipping består af tre forskellige linjer: Vejtransport, flytransport og søtransport. Linjerne har hver deres fokus på forskellige aspekter inden for spedition og shipping.

Forløbet

Hovedforløbet varer op til to år. De første tre måneder regnes som prøvetid, hvor du og den virksomhed, hvor du er elev, kan se hinanden an. På specialet er du på skoleophold på IBC i 7-8 til 10 uger.

De fire ugers bundne specialefag ligger fast på forhånd. Herefter vælger du og virksomheden, hvilke valgfrie specialefag du skal følge i de resterende uger. De valgfrie specialefag sikrer, at du får en relevant profil i forhold til virksomheden og i forhold til dine fremtidsplaner.

Fag

På Spedition og shipping har du både bundne- og valgfrie specialefag samt integreret påbygning. Fagene indeholder emner som salg og service, lager forståelse og generel spedition

Bundne fag
Valgfri specialefag

Muligheder

Efter din elevtid på specialet Spedition og shipping kan du blive ansat i en speditionsvirksomhed, hvor du arbejder med nationale og internationale opgaver inden for formidling, service og sagsbehandling – alt sammen i forbindelse med ydelser inden for transport.

Talentspor

Ønsker du at få mere ud af din uddannelse, har du mulighed for at vælge uddannelsen med talentspor. IBC udbyder i samarbejde med Danske Speditører og IBA talentspor på speditionsuddannelsen. Du vil i løbet af din uddannelse få mulighed for at gå til privatisteksamen på et akademi og få op til 20 ECTS.

Studietur

På IBC har du mulighed for at komme på studietur sammen med andre elever fra Hovedforløbet. Som udgangspunkt går turen til New York, hvor du har chancen for at skabe et nyt netværk på tværs af landegrænser og specialer.

Del
Du skifter nu lokation