Gå til sidens indhold

Salgsassistent med/uden profil

Specialet Salgsassistent lærer dig de vigtigste salgskompetencer – at give kunden en god oplevelse og lysten til at komme igen. Som salgsassistent håndterer du kundebetjening, varelager, indkøb, kundebetjening, regnskab og budgettering.
Om specialet

Salgsassistent med/uden profil

Salg er mere end at tage imod pengene for en vare. Som salgsassistent skal du kunne præsentere din butiks varer på en måde, hvor kunden bliver interesseret. At blive en dygtig sælger kræver varespecifik viden, stærke præsentationsteknikker, kundeforståelse og en evne til at kunne sætte sig selv i spil på den helt rigtige måde.

Forløbet

At blive salgsassistent tager to år. De første tre måneder regnes som prøvetid, hvor du og den virksomhed, hvor du er elev, kan se hinanden an. På specialet er du i alt på skoleophold på IBC i 6 til 10 uger.

De seks ugers bundne specialefag ligger fast på forhånd. Herefter vælger du og virksomheden, hvilke valgfrie specialefag du skal følge i de resterende uger. De valgfrie specialefag sikrer, at du får en relevant profil i forhold til virksomheden og i forhold til dine fremtidsplaner.

Fag

På specialet Salgsassistent har du både bundne og valgfrie specialefag. Fagene indeholder emner som købmandskab, butiksopbygning og økonomi.

Salgsassistent med profilen tekstil

Er du salgsassistent med en profil i tekstil, arbejder du med salgsopgaver inden for tøj og påklædning. Specialet som salgsassistent er målrettet en enkelt produkttype, hvilket giver dig en større og mere specialiseret viden. Som salgsassistent med profilen tekstil forstår du at præsentere tøj og påklædning på en måde, hvor kunden bliver interesseret og kommer tilbage.

Forløbet

Hovedforløbet varer to år. De første tre måneder regnes som prøvetid, hvor du og den virksomhed, hvor du er elev, kan se hinanden an. På Hovedforløbet er du i alt på skoleophold på IBC i 8 til 12 uger.

De otte ugers bundne specialefag ligger fast på forhånd. Herefter vælger du og virksomheden, hvilke valgfrie specialefag du skal følge i de resterende uger. De valgfrie specialefag sikrer, at du får en relevant profil i forhold til virksomheden og i forhold til dine fremtidsplaner. Du kan se og tilmelde dig på valgfagsformularen i menuen til venstre.

Bundne fag
Valgfri specialefag

Muligheder

Som salgsassistent arbejder du i stormagasiner, supermarkeder, specialbutikker og alle andre tænkelige dele af detailbranchen. Her kan du avancere til afdelingsleder eller butikschef. Forløbet salgsassistent er en god baggrund for at åbne din egen butik. Eller læs oven på dit salgsassistentforløb og videreuddan dig til eksempelvis serviceøkonom, handelsøkonom, eller tag en akademiuddannelse i retail.

Studietur

På IBC har du mulighed for at komme på studietur sammen med andre elever fra Hovedforløbet. Som udgangspunkt går turen til New York, hvor du har chancen for at skabe et nyt netværk på tværs af landegrænser og specialer.

Del
Du skifter nu lokation