Gå til sidens indhold

Indkøbsassistent

Tænker du strategi og indkøbsplaner samtidigt, og kan du overskue indkøbsflow og varelager? En indkøbsassistent har styr på en virksomheds indkøb og forstår samtidig at servicere kunder og sammenstykke et godt og overskueligt tilbud.
Om specialet

Indkøbsassistent

Som indkøbsassistent er du en nødvendig brik i en hektisk hverdag. Du lægger budgetter, kontrollerer varelager- og beholdning, sammenligner priser og kvalitet. Du har en stærk fornemmelse for afsætning af de varer, du køber ind, og disponeringen af dem sidder i skabet. Som indkøbsassistent kombinerer du strategi og planlægning med aktuelle og vigtige driftsopgaver.

Specialet som indkøbsassistent giver dig konkret faglig viden og færdigheder samt personlige kompetencer til selvstændigt og effektivt at kunne udføre de mest almindelige arbejdsopgaver inden for handel.

Forløbet

Hovedforløbet varer op til to år. De første tre måneder regnes som prøvetid, hvor du og den virksomhed, hvor du er elev, kan se hinanden an. På Hovedforløbet er du i alt på skoleophold på IBC i 7-8 til 12 uger.

De fire ugers bundne specialefag ligger fast på forhånd. Herefter vælger du og virksomheden, hvilke valgfrie specialefag du skal følge i de resterende uger. De valgfrie specialefag sikrer, at du får en relevant profil i forhold til virksomheden og i forhold til dine fremtidsplaner.

Fag

På specialet Indkøbsassistent har du både bundne og valgfrie specialefag samt integreret påbygning. Fagene indeholder emner som indkøbsanalyse og praktisk indkøb.

Bundne fag
Valgfri specialefag

Andre valgfag

Ønsker du andre valgfag?

I mange tilfælde er der mulighed for at vælge valgfag fra andre specialeretninger i stedet for fagene i din uddannelsesretning. Kontakt studiesekretæren, hvis du ønsker at vide mere.

Muligheder

Muligheder

Som handelsuddannet arbejder du i engrosvirksomheder, eller måske bliver du selvstændig med egen handelsvirksomhed. Læs oven på din handelsassistentuddannelse og videreuddan dig til eksempelvis markedsføringsøkonom eller handelsøkonom, og arbejd som marketingmedarbejder, indkøbskoordinator, eller logistikmedarbejder.

Studietur

På IBC har du mulighed for at komme på studietur sammen med andre elever fra Hovedforløbet. Som udgangspunkt går turen til New York, hvor du har chancen for at skabe et nyt netværk på tværs af landegrænser og specialer.

Del
Du skifter nu lokation