Gå til sidens indhold

Handelsassistent

Som handelsassistent har du ansvar for salgs- og indkøbsfunktioner og bruger din viden om en bestemt branches vareudvalg, produkter og markedsforhold sammen med dit service-mindset til at rådgive kunder og kollegaer.
Om specialet

Handelsassistent

Specialet som handelsassistent klargør dig som en aktiv medspiller i alle former for salgsvirksomheder. Her vejleder du kunder og kollegaer og bruger dit branchekendskab til at planlægge, gennemføre og evaluere kampagner og marketingaktiviteter. Samtidig skriver du tilbudsbreve, ordrebekræftelser, fastsætter priser og opstiller fakturaer. Yderligere udarbejder du salgsstatistikker, reklamemateriale og tilbud.

Forløbet som handelsassistent giver dig salgsorienteret faglig viden og handelsmæssige færdigheder samt personlige kompetencer til selvstændigt og effektivt at kunne udføre de mest almindelige handelsopgaver.

Forløbet

Uddannelsen varer to år. De første tre måneder regnes som prøvetid, hvor du og den virksomhed, hvor du er elev, kan se hinanden an. På hovedforløbet er du i alt på skoleophold på IBC i 7-8 til 12 uger.

De fire ugers obligatoriske skoleophold ligger fast på forhånd. Herefter vælger du og din virksomhed, hvilke valgfrie specialefag du skal følge i de resterende uger. De valgfrie specialefag sikrer, at du får en relevant profil i forhold til virksomheden og i forhold til dine fremtidsplaner. Du kan se og tilmelde dig på valgfagsformularen i menuen til venstre.

Fag

På specialet handelsassistent har du både bundne og valgfrie specialefag. Fagene indeholder emner som markedsføring, kundeadfærd, konkurrence, kommunikation, budgettering og præsentationsteknik. Elever, som er i tekstilbranchen, kan desuden deltage i skoleophold om vare- og produktkendskab.

Bundne fag
Valgfri specialefag

Muligheder

Som handelsuddannet arbejder du i engrosvirksomheder, eller måske bliver du selvstændig med egen handelsvirksomhed. Læs oven på din handelsassistentuddannelse og videreuddan dig til eksempelvis handelsøkonom, og arbejd som sælger, indkøber, salgs- eller indkøbskonsulent eller key account manager.

Talentspor

Ønsker du at få mere ud af din uddannelse, har du mulighed for at vælge uddannelsen med talentspor. Du vil i løbet af din uddannelse få mulighed for at gå til privatisteksamen på et akademi og få op til 10 ECTS.

Studietur

På IBC har du mulighed for at komme på studietur sammen med andre elever fra Hovedforløbet. Som udgangspunkt går turen til New York, hvor du har chancen for at skabe et nyt netværk på tværs af landegrænser og specialer.

Del
Du skifter nu lokation