Gå til sidens indhold

Administration

På administrationsspecialet bliver du indført i, hvordan du sætter dig selv, dine evner og din person i spil, når det kommer til administrationsarbejde.
Om specialet

Administration

Administrationsspecialet gør dig i stand til selvstændigt at bevæge dig rundt mellem opgaver som regnskab, sagsbehandling, kundekontakt og telefonpasning, og til at varetage arbejde som kontorassistent eller sekretær i det private erhvervsliv. Din arbejdsdag og dine arbejdsopgaver varierer meget fra virksomhed til virksomhed. Firmaets størrelse, arbejdsområde og kundetype har meget at sige, når du sætter din viden og oplærte evner på prøve i virksomheden.

Forløbet

Hovedforløbet varer op til to år. De første tre måneder regnes som prøvetid, hvor du og den virksomhed, hvor du er elev, kan se hinanden an. På specialet er du på skoleophold på IBC i 6-7 til 11 uger.

De fire obligatoriske ugers skoleophold ligger fast på forhånd. Herefter vælger du og virksomheden, hvilke valgfrie specialefag du skal følge i de resterende uger. De valgfrie specialefag sikrer, at du får en relevant profil i forhold til virksomheden og i forhold til dine fremtidsplaner. Du kan se og tilmelde dig på valgfagsformularen i menuen til venstre.

Fag

På specialet administration har du både bundne og valgfrie specialefag samt integreret påbygning. Fagene spænder over kommunikation, konflikthåndtering og almen administrativ forståelse.

Bundne fag
Valgfri specialefag
Andre valgfag

Ønsker du andre valgfag?

I mange tilfælde er der mulighed for at vælge valgfag fra andre specialeretninger i stedet for fagene i din uddannelsesretning. Kontakt studiesekretæren, hvis du ønsker at vide mere.

Muligheder

Muligheder

Som administrationsuddannet arbejder du som kontorassistent eller sekretær. Præcis hvilken type virksomheder, du arbejder i, er op til dig og dine interesser. Fælles for dem er, at du kommer til at have fingre i alt fra sagsbehandling til kundekontakt. Læs oven på adminstrationsspecialet og videreuddan dig til eksempelvis administrationsøkonom eller finansøkonom.

Studietur

På IBC har du mulighed for at komme på studietur sammen med andre elever fra Hovedforløbet. Som udgangspunkt går turen til New York, hvor du har chancen for at skabe et nyt netværk på tværs af landegrænser.

Hør elever fortælle
Del
Du skifter nu lokation