Livet på skolen

Livet på skolen

Man lærer bedre i et godt studiemiljø. Hvis man er glad for at gå i skole, lærer man mere. På IBC Kolding arbejder vi med studiemiljø på flere planer.

Vores klasse

Læringsmiljøet er en vigtig del af studiemiljøet. Man lærer mere, hvis man trives i klassen, og derfor starter 1. års klasserne op med konceptet ”Vores klasse”, som arbejder på, at alle skal kunne sige: ”Vores klasse er en god klasse”. Du vil opdage, hvis du ikke allerede ved det, at der er overraskende mange, du kan arbejde sammen med, når du lige lærer dem at kende.

Som en del af introforløbet var alle 1. års-klasser på en introduktionscamp, hvor der var fokus på sundhed, motion og hygge.

Se glimt fra intro-camp herunder:

En god klassekultur

Når du starter på Handelsgymnasiet, får du en kontaktlærer. Kontaktlærerne har ansvaret for at skabe den bedste klassekultur og dermed et godt arbejdsfællesskab og læringsmiljø i klasserne med plads til at have det sjovt, samtidig med at eleverne får lavet det, de skal.

Ud over kontaktlærerne arbejder alle vores undervisere på Handelsgymnasiet på at vise eleverne, at de vil
dem. Det kommer blandt andet til udtryk ved en god professionel og tæt kontakt med eleverne, der gør, at
eleverne føler sig trygge og godt tilpas i deres klasse, og hvor ingen spørgsmål er dumme.

Hør, hvordan du som ny elev bliver taget godt imod på IBC:

Lotte Lundorff, studievejleder

”Underviserne var rigtig gode til at ryste os sammen fra start, så vi hurtigt lærte hinanden bedre at kende og blev trygge ved hinanden. Jeg fandt mig hurtig til rette på skolen og har fået nogle rigtig gode veninder.”

Cecilie Halkjær Lundtofte HHX-elev, IBC Kolding

GoStudy

GoStudy er det sted, man går hen, hvis man har brug for hjælp til at komme i gang med matematikopgaven eller en ekstra afpudsning af kasserollemodellen i tysk – eller bare vil sidde sammen med andre og lave lektier og få et stykke friskbagt brød og en kop te. Det foregår på udvalgte eftermiddage fra kl. 13.40-16.00 og er for alle elever, og der er både lærere og ældre elever, der står klar til at hjælpe dig. GoStudy er også et af de mange områder på skolen, der kan bruges til gruppearbejde.

HHX-vejledningen

En anden del af ”Vores klasse” er, at man skal vide, hvor man kan hente hjælp, hvis man selv eller klassekammerater har problemer. Alle klasser har en HHX-vejleder, som følger klassen både mht. fremmøde, trivsel og klassemiljøet. HHX-vejlederen samarbejder med klassens kontaktlærer og de andre lærere. Han/hun er den, du kan gå til, hvis du har noget, du gerne vil snakke om, uden at andre hører det.

HHX-vejlederne er vejlederuddannede. Skolen har en aftale med psykologerne ”Netopnu”, som HHX-vejlederne kan henvise til, hvis der er behov for det.

- et bedre sted at lære

IBC Aabenraa

Dr. Margrethes Vej 6-126200 Aabenraa+45 7224 1600

IBC Fredericia Middelfart

Mosegårdsvej 17000 Fredericia+45 7224 1600

IBC Kolding

Tvedvej 76000 Kolding+45 7224 1600

HF og VUC Fredericia

Mosegårdsvej 17000 Fredericia+45 7224 2092

IBC Innovationsfabrikken

Birkemosevej 16000 Kolding+45 7224 1600

IBC International Business College

CVR-nummer: 19954617EAN-nummer: 5798000553965email: adm@ibc.dk