Gå til sidens indhold

Ordblindeundervisning (OBU)

HF og VUC Fredericia tilbyder gratis undervisning til ordblinde.
Ordblindeundervisning

Om undervisningen

Til ordblindeundervisning lærer du bl.a. at skrive og læse ved brug af din mobil og computer. Du bliver undervist på små hold sammen med andre ordblinde. Du kan få undervisning en formiddag om ugen, en aften om ugen eller hjemmefra, hvor du arbejder og taler med underviseren via din computer.

Vi laver en gratis ordblindetest og laver et forløb, der passer til dine behov. Du kan gå til undervisning, mens du er i arbejde, under uddannelse eller hvis du bare ønsker at lette hverdagen.

Undervisningen er gratis.

Optagelse
Samtale og ordblindetest

Book tid til en samtale og ordblindetest

Hør en tidligere kursist fortælle om forløbet

Mød Peter | Ordblinde kursist på VUC i Fredericia

Spørgsmål og svar om ordblindeundervisning

FAQ om ordblindeundervisning

For at gå til OBU (ordblindeundervisning) skal du have en ordblindetest, der viser, at du er ordblind. Desuden skal du have en samtale med en vejleder for at finde ud af om OBU er det rette for dig.

Du kan kontakte VUC, Fredericia og aftale et tidspunkt for en samtale og test. Tlf. 72242092. Du kan også bestille tid til en samtale eller test her på siden.

Du kan kontakte VUC, Fredericia og aftale et tidspunkt for en test. Tlf. 72242092. Du kan også bestille en tid til en test her på siden.

  • Du kan forbedre dine læse-, stave- og skrivefærdigheder.
  • Du kan lære at læse og skrive ved brug af din mobil eller computer. Det kaldes kompenserende læse- og skriveteknologi. Har du ikke selv en computer, kan du låne en i undervisningen.
  • Indholdet af din undervisning vil altid blive tilrettelagt i samarbejde med dig, da du kender dine ønsker og behov.

Der er højst 6 kursister på holdet pr. underviser.

Lige nu har vi hold tirsdag og onsdag formiddage, onsdag aften og et enkelt hold, der kan følges online, via internettet.

Undervisningen foregår på VUC, Mosegårdsvej 1 i Erritsø, Fredericia.

  • Bybus nr. 3
  • Rutebil nr. 105 mellem Fredericia og Middelfart
  • Rutebil nr. 106 mellem Kolding og Middelfart

OBU (eller Ordblindeundervisning) er gratis. Derfor er det vigtigt, at du møder til undervisningen hver gang og deltager aktivt.

På langt de fleste uddannelser i Danmarks, kan du søge SPS (Specialpædagogiske studiestøtte). Det kan være læse- og skriveprogrammer til computeren eller støtte i forbindelse med opgaveskrivning, læsestrategier m.m.

Som privatperson kan du søge om et program til din computer, der kan støtte dig med læsning og skrivning. Det kan f.eks. gøre det lettere for dig at læse breve i e-boks, kommunikere på børnenes skoleintra m.m.

Hvis du som selvstændig eller din arbejdsgiver vurderer, at du har meget at læse og skrive i forbindelse med dit arbejde, kan du søge om programpakke til din computer på arbejdet.

Del
Du skifter nu lokation