Gå til sidens indhold

Handelsgymnasiet

– et bedre sted at lære
– et bedre sted at lære
– et bedre sted at lære
– et bedre sted at lære
– et bedre sted at lære
– et bedre sted at lære
– et bedre sted at lære
– et bedre sted at lære
– et bedre sted at lære
– et bedre sted at lære
Om uddannelsen

Om Handelsgymnasiet (HHX)

IBC Handelsgymnasiet i Fredericia Middelfart er meget mere end undervisning. Vi går ud over kanten, vi dyrker skæve vinkler, vi udfordrer fremtidsbilleder og bringer potentialer i spil.

“IBC er tættere på virkeligheden. En virkelighed som er legende og ambitiøs. Det er serious business og serious play.”
Studieretninger

Valg af studieretning

Uanset hvilken studieretning du vælger, får du en kombination af almene, samfundsøkonomiske og sproglige fag, ligesom du kan vælge imellem et stort udvalg af valgfag. Når du vælger studieretning, vælger du, hvilke fag du får på højt niveau.

Der er ikke bestemte studieretninger, som kvalificerer dig til bestemte videregående uddannelser. I forhold til videregående uddannelser er det matematik, du skal være opmærksom på. Matematik B er obligatorisk for de fleste hhx-elever.

Om uddannelsen

Uddannelsens opbygning

Du skal først vælge studieretning efter dine første tre måneder på HHX. I grundforløbet bliver du undervist i nye og kendte fag, og du vejledes til, hvilken studieretning, der passer bedst til dig og det du vil.

Det særlige ved Handelsgymnasiet er, at kendte almene fag som eksempelvis dansk, matematik og historie kombineres med nye samfundsøkonomiske og sproglige fag, som alle har fokus på samfundet, erhvervslivet og det internationale. Derudover har du mulighed for at tone din uddannelse med spændende valgfag.

Hvad kan du blive

Handlekraft, nysgerrighed, skabertrang
– og uanede muligheder

Handelsgymnasiet er en almen dannende og virkelighedsnær gymnasieuddannelse, som giver dig et godt afsæt til at læse videre, søge job i erhvervslivet og meget andet. Med en HHX-uddannelse får du et seriøst afsæt for din erhvervskarriere og et ståsted til at forstå verden.

Jeg læser til diplomingeniør i bygningsdesign, fordi jeg kan få konkrete svar samtidig med, at jeg kan være kreativ og udvikle forskellige parametre. HHX har givet mig selvstændighed. Jeg lærte at tage ansvar for mine egne ting, og det var et godt springbræt til universitetet. På ingeniøruddannelsen arbejder jeg med mange projekter ligesom på HHX. Der havde vi flere projekter som eks. erhvervscases, hvor jeg fik erfaring med samarbejde, kreativitet og innovation, som er vigtigt som ingeniør.

Min tid på Handelsgymnasiet har uden tvivl været med til at forstærke mine interesser for forretning og innovation, og det er især i de økonomiske fag, jeg har fået masser af inspiration. Uddannelsen har været de første små konkrete skridt, der har klædt mig på til at læse videre på universitetet og den spæde start på mit iværksættereventyr.

Emma Fink Jørgensen, tidligere HHX-elev
Mathias Arnhoff Eriksen, tidligere HHX-elev
1/2
… og alt det andet

At være elev på IBC er mere end fag og studieretninger

På IBC er der plads til alle. Vi ved, at respekt for den enkelte er kilden til fællesskab. Troen på egne evner er grundlaget for at turde bidrage og gøre en forskel for det fællesskab, man er en del af.

På Handelsgymnasiet tager vi på studieture og virksomhedsbesøg, hvor du sammen med dine kammerater bliver inspireret og får oplevelser for livet.

På Handelsgymnasiet i Fredericia Middelfart har du forskellige muligheder for at engagere dig i det sociale og politiske liv på skolen.

Festudvalget sætter fut i skolen og er med til at udvikle det gode sociale miljø på tværs af klasser og årgange. Festudvalget står for at arrangere fester og fredagscaféer. Festerne på IBC Fredericia Middelfart går under navnet NOVA og afholdes fire gange årligt. Festudvalget mener selv, at NOVA-festerne er de bedste fester i Fredericia.

Foren eliteidræt, træning og ungdomsuddannelse med Fredericia Eliteidræt og IBC Fredericia Middelfart. Vi gør, at du kan få din sport og skole til at gå op i en højere enhed.

Handelsskolefodbold består af DM i udendørs fodbold og DM i indendørs fodbold. DM i udendørs fodbold starter med regionsturneringer og afsluttes med et finalestævne i oktober. DM i indendørs fodbold afvikles over en to-dages turnering i januar.

DM i handelsskolehåndbold består af et A-DM og et B-DM. Begge foregår ved et fælles stævne, som strækker sig over to dage i februar eller marts.

Værd at vide

Bliv klogere på alt det, som er sort på hvidt

Søg om optagelse
Sammenlign uddannelser
Sammenlign uddannelser
Sammenlign uddannelser
Sammenlign uddannelser
Sammenlign uddannelser
Find ud af hvilken ungdomsuddannelse, der passer bedst til dig. IBC er business, og vi har mange muligheder. Men uanset hvilken farve din hue skal være, giver vi dig overblik, så du kan finde din vej.  (* udbydes ikke på IBC)
Sammenlign uddannelser
Kontakt

Har du spørgsmål?

På IBC er der plads til alle spørgsmål. Du er altid velkommen til at kontakte os på telefon eller mail.

Del
Du skifter nu lokation