Gå til sidens indhold

HF 2-årig

Den 2-årige HF er for dig, som gerne vil i gang med en videregående uddannelse i en fart. Med en 2-årig HF får du adgang til en række videregående uddannelser.
Om HF 2-årig

HF 2-årig

Har du gået i 9. eller 10. klasse, arbejdet et par år, eller har du rejst verden tynd? Den 2-årige HF bygger analytiske færdigheder og fleksibel viden ovenpå dine erfaringer. Med en bestået HF er du klar til en videregående uddannelse og erhvervslivet på en helt anden måde end før.

Fag og fagpakker

Fag

HF-uddannelsen indeholder grundfag, faggrupper, ét praktisk fag samt en fagpakke. Fagene i fagpakken kvalificerer dig til den videregående uddannelse, du ønsker efter HF. Det giver dig styring over retningen på din HF-uddannelse.

Obligatoriske fag

  • Dansk A
  • Engelsk B
  • Matematik C
  • Naturvidenskabelig faggruppe
  • Kultur- og samfundsfag faggruppe
  • Ét praktisk fag. Vælg mellem: Billedkunst C, Design C, Idræt C eller Mediefag C

Derudover skal du vælge én fagpakke og 1-2 fag på B-niveau.

Fagpakker

Muligheder

Muligheder med en HF-eksamen

Med en bestået HF-eksamen har du adgang til mange videregående uddannelser og dermed til et større jobmarked. Med en HF-eksamen kan du blandt andet læse til sygeplejerske, socialrådgiver eller lærer.

Hvilke uddannelser, du specifikt har adgang til, kommer an på dit valg af valgfag og niveauet af dem. Du kan bruge adgangskortet til at se, hvordan du sætter din HF-uddannelse sammen, så du får adgang til den uddannelse og det job, du drømmer om.

Søg om optagelse
Brug for en snak?

Vejledning

Er du i tvivl om, hvilken vej du skal gå? Vores dygtige vejledere kan hjælpe dig i den rigtige retning.

Adgangskrav

Adgangskrav til HF

Du skal være vurderet uddannelsesparat og have et gennemsnit på mindst 4 både i standpunktskarakter og i prøverne i de lovbundne fag. Du skal desuden have haft 2. fremmedsprog, for eksempel tysk i 6. – 9. klasse.

Du kan tage 9. klasse på IBC, hvis du er over 25 år.

For at blive optaget på HF skal du have et gennemsnit på 4,0 i de afsluttende standpunktskarakterer. Derudover skal du have mindst 2,0 i gennemsnit i både dansk og matematik i 10.-klassesprøverne samt mindst 02 i fysik/kemi fra 9. eller 10. klasse.

Du kan tage 10. klasse på IBC, hvis du er over 25 år.

Du kan opfylde adgangskravene til HF, hvis du har taget en Almen Voksenuddannelse. Her skal du have bestået prøverne i følgende fag på D-niveau: Dansk, dansk som andetsprog, engelsk og matematik. Samtidig har du bestået prøven i naturvidenskab på G-niveau og ét af de følgende fag på G-niveau: Fransk, tysk, historie eller samfundsfag.

Kommer du ikke direkte fra 9. klasse, 10. klasse eller AVU, kan du blive optaget på HF-uddannelserne på baggrund af dine faglige og personlige forudsætninger. Du kan blive kaldt til en optagelsesprøve, hvor dine kvalifikationer, faglighed og modenhed afprøves. Her viser du, at du kan gennemføre en HF-uddannelse på normal tid.

SU og økonomi
Del
Du skifter nu lokation