Gå til sidens indhold

Handelsgymnasiet

– et bedre sted at lære
– et bedre sted at lære
– et bedre sted at lære
– et bedre sted at lære
– et bedre sted at lære
– et bedre sted at lære
– et bedre sted at lære
– et bedre sted at lære
– et bedre sted at lære
– et bedre sted at lære
Om uddannelsen

Om Handelsgymnasiet (HHX)

IBC Handelsgymnasiet i Aabenraa er meget mere end undervisning. Vi går ud over kanten, vi dyrker skæve vinkler, vi udfordrer fremtidsbilleder og bringer potentialer i spil.

“IBC er tættere på virkeligheden. En virkelighed som er legende og ambitiøs. Det er serious business og serious play.”
Studieretninger

Valg af studieretning

Uanset hvilken studieretning du vælger, får du en kombination af almene, samfundsøkonomiske og sproglige fag, ligesom du kan vælge imellem et stort udvalg af valgfag. Når du vælger studieretning, vælger du, hvilke fag du får på højt niveau.

Der er ikke bestemte studieretninger, som kvalificerer dig til bestemte videregående uddannelser. I forhold til videregående uddannelser er det matematik, du skal være opmærksom på. Matematik B er obligatorisk for de fleste hhx-elever.

Om uddannelsen

Uddannelsens opbygning

Du skal først vælge studieretning efter dine første to måneder på HHX. I grundforløbet bliver du undervist i nye og kendte fag, og du vejledes til, hvilken studieretning, der passer bedst til dig og det du vil.

Det særlige ved Handelsgymnasiet er, at kendte almene fag som eksempelvis dansk, matematik og historie kombineres med nye samfundsøkonomiske og sproglige fag, som alle har fokus på samfundet, erhvervslivet og det internationale. Derudover har du mulighed for at tone din uddannelse med spændende valgfag.

Hvad kan du blive

Handlekraft, nysgerrighed, skabertrang
– og uanede muligheder

Handelsgymnasiet er en almen dannende og virkelighedsnær gymnasieuddannelse, som giver dig et godt afsæt til at læse videre, søge job i erhvervslivet og meget andet. Med en HHX-uddannelse får du et seriøst afsæt for din erhvervskarriere og et ståsted til at forstå verden.

Jeg læser til diplomingeniør i bygningsdesign, fordi jeg kan få konkrete svar samtidig med, at jeg kan være kreativ og udvikle forskellige parametre. HHX har givet mig selvstændighed. Jeg lærte at tage ansvar for mine egne ting, og det var et godt springbræt til universitetet. På ingeniøruddannelsen arbejder jeg med mange projekter ligesom på HHX. Der havde vi flere projekter som eks. erhvervscases, hvor jeg fik erfaring med samarbejde, kreativitet og innovation, som er vigtigt som ingeniør.

Min tid på Handelsgymnasiet har uden tvivl været med til at forstærke mine interesser for forretning og innovation, og det er især i de økonomiske fag, jeg har fået masser af inspiration. Uddannelsen har været de første små konkrete skridt, der har klædt mig på til at læse videre på universitetet og den spæde start på mit iværksættereventyr.

Emma Fink Jørgensen, tidligere HHX-elev
Mathias Arnhoff Eriksen, tidligere HHX-elev
1/2
… Og alt det andet

At være elev på IBC er mere end fag og studieretninger

På IBC er der plads til alle. Vi ved, at respekt for den enkelte er kilden til fællesskab. Troen på egne evner er grundlaget for at turde bidrage og gøre en forskel for det fællesskab, man er en del af.

Introtur til Hamborg

På 1. år skal du med din klasse til Hamborg. Turen er både en vigtig del af det sociale fællesskab og en introduktion til at lære internationalt. De seneste år har turene til Hamborg haft forskellige aktiviteter som havnerundfart, besøg på en flyfabrik, hos Apple og et projekt om bydele.

Studietur på 2. år

På 2. år går studieturen til en europæisk storby. Sammen med dine klassekammerater får du sociale, faglige og kulturelle oplevelser for livet. Populære rejsemål de seneste par år har været Paris, Amsterdam, London, Wien, Barcelona, Edinburgh og München. Eleverne på IBC har lavet forskellige aktiviteter som: Besøg på BMW Welt i München, lært om Sigmund Freud på Freud Museum i Wien og blevet klogere på det engelske skolesystem og ungdomskulturen i London ved et skolebesøg.

Verden rundt med Global Studies

Ønsker du at gå all-in, når det drejer sig om at opleve verden og undersøge fremmede kulturer, er der på Global Studies integreret én studierejse i hvert skoleår.

Studieretningen inkluderer studieophold på 1. år i Berlin (5 dage), på 2. år en destination i Asien (2 uger) og på 3. år i Brisbane og Sydney, Australien (ca. 6 uger). Prisen for alle 3 år er 48.000 kr. for alle rejser og ophold, som du betaler via en opsparingsordning med 1.600 kr. om måneden i 30 måneder.

Eleverne på IBC Aabenraa er organiseret i en række elevudvalg.

Et af udvalgene er festudvalget, som består af 1-2 lærere, 1-2 elevrådsrepræsentanter og 1-2 repræsentanter fra hver klasse. Festudvalget sørger for planlægningen af festerne i løbet af skoleåret.

Elevrådet repræsenterer skolens elever i den løbende dialog med skolens ledelse. Elevrådet er også repræsenteret i skolens bestyrelse og har repræsentanter i det fælles Campusråd. I samarbejde med skolens ansatte, arrangerer elevrådet i løbet af året forskellige events og arrangementer, fx idrætsdag, elevdag, årgangsmiddage, julebingo, suit-up dag og meget mere.

Verdensmålsudvalget arrangerer bl.a. den årlige verdensmålsdag, og arbejder med tiltag ud fra de 17 verdensmål.

Skolens festudvalg arrangerer fester på skolen.

Udvalgene bestemmer temaerne og forbereder alt til festen. Udvalgene står også for selve afholdelsen med hjælp fra lærerne. Det giver et stærkt sammenhold på tværs af klasser og årgange at skulle lave et stort arrangement, en fest, og eleverne i udvalget er rigtigt gode til at organisere og hjælpe hinanden.

Er du ny, læres du hurtigt op af de mere rutinerede medlemmer. Og så gør det jo ikke noget, at I har det sjovt samtidig!

På IBC kommer du tættere på virkeligheden, og det er helt naturligt ikke kun at arbejde i klasselokalet. Du vil derfor komme til at besøge nogle af de virksomheder og institutioner, som du arbejder med – både i nærheden og uden for Danmarks grænser. På ekskursioner, virksomhedsbesøg og studieture vil du opleve de samfund, sprog og kulturer, du lærer om i undervisningen.

På IBC Aabenraa samarbejder vi med Elite Aabenraa, SARAA, Team Danmark, SønderjyskE eller andre relevante om dit forløb. Vi aftaler individuelt, hvordan vi i fællesskab kan få idræt og uddannelse til at gå op i en højere enhed. Fx hvis du skal have fri til morgentræning, træningslejre eller turneringer.

Værd at vide

Bliv klogere på alt det, som er sort på hvidt

Søg om optagelse
Sammenlign uddannelser
Sammenlign uddannelser
Sammenlign uddannelser
Sammenlign uddannelser
Sammenlign uddannelser
Find ud af hvilken ungdomsuddannelse, der passer bedst til dig. IBC er business, og vi har mange muligheder. Men uanset hvilken farve din hue skal være, giver vi dig overblik, så du kan finde din vej.  (* udbydes ikke på IBC)
Sammenlign uddannelser
Kontakt

Har du spørgsmål?

På IBC er der plads til alle spørgsmål. Du er altid velkommen til at kontakte os på telefon eller mail.

Del
Du skifter nu lokation