Gå til sidens indhold

IT til den nye elev

Er du lige startet på IBC? Og skal du kobles på IBCs netværk og have adgang til undervisningsprogrammer?
Studiestart

Senest til studiestart modtager du en kort vejledning med information og oplysninger om dit personlige brugernavn og password. Har vi ikke modtaget dit mobilnummer og email ifm. optagelse på IBC, får du på første skoledag et brev med informationer om dit brugernavn og password.

Dit brugernavn og password skal du bruge til at logge ind på alle interne systemer, som du finder på student.ibc.dk.

Vær opmærksom på, at du kun kan anvende computere med Windows eller Apple OS på IBCs netværk, idet der er en række programmer, du skal anvende på din uddannelse som kun findes til Windows og Apple OSx. Det er ikke muligt at anvende ChromeOS (Chromebooks) på skolens netværk.

Klargøring af din computer

Inden du møder ind på IBC, skal du køre nedenstående program, for at din computer er klargjort til at forbinde sig til IBCs trådløse netværk på første skoledag.

Windows

  1. Hent filen “Fjern-IBC-WiFi.zip”
  2. Udpak zip filen ved at højreklikke på filen og vælg ”Udpak alle..” og gem filen
  3. Når den er færdig med at pakke ud, skal du dobbeltklikke på filen ”Fjern IBC WiFi.bat”.

Fjern-IBC-WiFi.zip

MAC

  1. Hent filen ”Fjern-IBC-WiFi.app.zip”
  2. Efter filen er hentet ned, dobbelt klik på den, det vil udpakke zip filen, så du ender med en fil kaldet ”Fjern IBC WiFi.app.zip”
  3. Hold CTRL nede og højreklik på ”IBC_WiFi” og vælg ”åbn” – den vil komme op med en besked om, at du skal give tilladelse til at køre den, klik på ”åbn”.

Fjern-IBC-WiFi.app.zip

Oplever du netværks problemer?

Hvis du imod forventning oplever problemer med at få din computer koblet på IBCs trådløse netværk på første skoledag, skal du først forsøge at hjælpe dig selv, inden du kontakter IBCs servicedesk.

Kontrollér derfor følgende allerede inden du møder på IBC til første skoledag:

På nuværende tidspunkt skal din computer minimum køre Windows 10 (build 22H2) (2022) eller Apple MacOS 12.7.5-Monterey (2021). Linux er ikke understøttet på IBC og du kan ikke få support på dette styresystem i servicedesken. Vær opmærksom på at det ikke er muligt at bruge Chromebook (ChromeOS) på IBCs netværk.

For at få den bedste oplevelse med IBCs trådløs netværk skal din computer være vedligeholdt med de seneste drivere. Særligt skal dine netværksdrivere være opdateret, for at den trådløse forbindelse fungerer optimalt.

Det er meget vigtigt, at du ikke har mere end ét antivirusprogram installeret. Du kan risikere, at du ikke kan komme på det trådløse netværk, hvis du har mere end et program installeret. Hvis du ikke har et antivirusprogram, kan du henvende dig i Servicedesken, så kan vi hjælpe dig med at få det installeret.

IBCs trådløse netværk understøtter følgende trådløse standarder: 802.11a, 802.11g, 802.11n (5Ghz) og 802.11ac. Hvis du vil opnå den bedste og hurtigste forbindelse til det trådløse netværk, skal computeren understøtte Wifi 6 – 802.11ax-standarden. Erfaringsmæssigt kan computere med billigere typer af trådløse netkort som Atheros chipset være umulige at forbinde til skolens netværk. Modsat er der sjældent problemer med Intel chipset med ax-understøttelse.

Kan du stadig ikke koble dig på IBCs trådløse netværk, er du mere end velkommen til at søge hjælp på servicedesk.ibc.dk

Diverse IT viden

Brug af eget udstyr
I forbindelse med dit studie på IBC, er det ikke et krav, at du ejer eller medbringer en bærbar computer. Vi opfordrer dog alle elever til at medbringe egen computer, da det er en fordel i forbindelse med uddannelsen.

SMS-Services
Du kan sende en SMS til IBC på nummeret +45 30101690 og modtage information om dit brugernavn, skema, karakterer og ligeledes nulstille dit password. Du får informationerne ved at sende beskeden “brugernavn”, “kodeord”, “skema” eller “karakterer” til +45 30101690. Nulstiller du dit password via telefon, skal du huske selv ændre det igen på UMS.

Log på IBCs IT-Systemer
Når du skal logge på et af IBCs it-systemer, som eksempelvis Office365, skal du skrive dit login på formen: @ibc.dk eller ibc. Adgangskode er din normale adgangskode.

Links
student.ibc.dk finder du information og viden om stort og småt på IBC. Her finder du eksempelvis en lang række links til relevante programmer som f.eks. Maple. Der findes på servicedesk.ibc.dk en lang række vejledninger som besvarer de mest almindelige udfordringer du kan møde på IBC.
Bruger du fjernskrivebordet desktop.ibc.dk kan du få adgang til et personligt skrivebord med relevante programmer. Du har adgang til siderne fra hele verden, hvis blot du har adgang til internet.

Del
Du skifter nu lokation