Hvad kan du blive?

Hvad kan du blive?

Har du lyst til at tage en almen dannende og virkelighedsnær gymnasieuddannelse, som giver dig et godt afsæt til at læse videre eller søge job i erhvervslivet? Med en HHX-uddannelse får du et seriøst afsæt for din erhvervskarriere og et ståsted til at forstå verden.

Hvad kan du blive?

Uanset studieretning, giver HHX-uddannelsen giver dig de kompetencer, du skal bruge for at studere på videregående uddannelser på universiteter og handelshøjskoler. HHX har fokus rettet mod økonomi, kultur og det internationale.

Videregående uddannelser

Med en HHX har du uanede muligheder. Vil du gerne tage en videregående uddannelse, er der mange muligheder for det på universitetet, erhvervsakademiet eller på en professions- eller handelshøjskole.

Du kan for eksempel læse økonomi, erhvervsøkonomi/HA, jura, statskundskab, journalistik, medievidenskab, sprog, kommunikation eller psykologi på universitetet eller læse til datamatiker, folkeskolelærer, pædagog, bygningskonstruktør, fysioterapeut, politibetjent, finans- eller markedsføringsøkonom og en masse andre videregående uddannelser. Med en HHX-uddannelse begrænser du ikke dig selv.

VIDEO MED FIRE TIDLIGERE HHX ELEVER

Lena, Mikkel, Andreas og Carola er alle fire tidligere IBC elever fra HHX i Kolding. Hør dem fortælle om, hvad de laver i dag og hvilke fag de stadig gør brug af.

Hør tidligere HHX elever fra IBC fortælle om, hvad de laver i dag

Jeg har brugt min HHX-uddannelse til at læse videre på universitet, hvor jeg i dag studerer International Business på Copenhagen Business School (CBS).

Christoffer Paaske Tidligere HHX-elev, IBC Kolding

Som handelsstudent har jeg fået en grundlæggende forståelse for, hvordan en virksomhed fungerer lige fra det økonomiske til det kommunikative.

I dag studerer jeg på kommunikationsuddannelsen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus, og jeg overvejer efterfølgende at læse en kandidat i retorik, da min drøm lige nu er at blive formidler (på den ene eller anden måde).

Sarah Kramer Terkelsen Tidligere HHX-elev, IBC Kolding

HHX-uddannelsen har givet mig et rigtig godt fundament for at læse videre eller til at tage et arbejde i erhvervslivet. Jeg har fået meget viden om erhvervslivet og dét at drive forretning, fordi undervisningen og fagene på HHX har involveret et forretningsperspektiv.

Oliver Hinnerskov Haulund Tidligere HHX-elev, IBC Fredericia Middelfart

Kom direkte ud i erhvervslivet

Med en studentereksamen fra Handelsgymnasiet har du mulighed for at komme direkte ud i erhvervslivet med et job eller en praktikplads eller trainee-stilling inden for eksempelvis revision, bank- og finansverdenen. Det er også muligt at komme ud og opleve verden inden for eksport- og shippingbranchen, for eksempel med en praktikplads i udlandet.

Tag i praktik i udlandet

Har du lyst til at fortsætte med en international erhvervsuddannelse, har du flere muligheder for at komme i praktik i udlandet. Du kan fx komme til Tyskland, Storbritannien eller Irland med PIU.

Derudover kan du med Starforce få både et dansk og et tysk uddannelsesbevis med en praktikplads i Nordtyskland. Du vil i løbet af din HHX-uddannelse kunne deltage i informationsmøder om mulighederne med praktik i udlandet.

Uanset hvad du ønsker for din fremtid, er alle muligheder åbne med en moderne og virkelighedsnær studentereksamen fra Handelsgymnasiet, der vil danne og forberede dig til verden efter gymnasiet.

IBC Handelsgymnasiet Aabenraa gav mig et godt fundament til at kunne forfølge min drøm og gå direkte ud i erhvervslivet som ECCO NextGen.

Jesper Gerber Tidligere HHX-elev, IBC Aabenraa

Efter HHX’en tog jeg et sabbatår, hvorefter jeg startede som ledertrainee hos Coop Danmark. Jeg kan godt lige at være i gang og fandt derfor ud af, at jeg gerne ville tage en praktisk uddannelse, hvor jeg får erhvervserfaring fra dag 1, mens jeg tager en uddannelse. Når jeg er udlært hos Coop, har jeg gode muligheder for at få mere ansvar som souschef og uddeler i en butik.

Simon Olsen Tidligere HHX-elev, IBC Kolding

- et bedre sted at lære

IBC Aabenraa

Dr. Margrethes Vej 6-126200 Aabenraa+45 7224 1600

IBC Fredericia Middelfart

Mosegårdsvej 17000 Fredericia+45 7224 1600

IBC Kolding

Tvedvej 76000 Kolding+45 7224 1600

HF og VUC Fredericia

Mosegårdsvej 17000 Fredericia+45 7224 2092

IBC Innovationsfabrikken

Birkemosevej 16000 Kolding+45 7224 1600

IBC International Business College

CVR-nummer: 19954617EAN-nummer: 5798000553965email: adm@ibc.dk