– Business to business

– Business to business

Fagretningen Business to business er for dig, som vil arbejde med handel mellem virksomheder. Med Business to business bliver du hurtigt styrket til at indgå i en omskiftelig hverdag med salg og køb af varer, ydelser og services virksomheder imellem.

Business to business

På Business to business specialiserer du dig i handel mellem virksomheder. Med Grundforløb 1 og 2 får du ballast nok til at starte på Hovedforløbet, hvor du indtræder i en elevplads som enten handels-, indkøbs- eller logistikassistent.
Elevpladsen er en stilling i en rigtig virksomhed. Her prøves din viden fra grundforløbene, samtidigt med at du får ny viden gennem skoleopholdene. Du lærer både med hovedet og hænderne, idet du arbejder med ordrehåndtering og lagerstyring, indkøb, logistik, kommunikation og kundeservice i eksempelvis et byggemarked eller en reservedelsvirksomhed.

Fag

Fagene på EUD Business – Business to business – er målrettet det arbejde, du vil opleve på din elevpalds. Du har både obligatoriske grundfag, valgfag og uddannelsesspecifikke fag. Som udgangspunkt har du fire ugers valgfag. Hvilke valgfag, du har mulighed for at vælge, afhænger af, hvor du læser din EUD:

1

Grundforløb 1

Varighed: 6 måneder

På Grundforløb 1 har du følgende fag:

 • Virksomhedsforståelse
 • Dansk C
 • Valgfag
2

Grundforløb 2

Varighed: 6 måneder

På Grundforløb 2 har du følgende fag:

 • Virksomhedsøkonomi C
 • Erhvervsinformatik C
 • Afsætning C
 • Dansk C/valgfag
 • Engelsk C/valgfag
 • Uddannelsesspecifikt fag: Handel
 • Valgfag

Jeg valgte en EUD Business på IBC, fordi jeg gerne vil have en uddannelse inden for handel, hvor jeg samtidig kan kombinere skole med praktik. Med et 20-ugers grundforløb på EUD Business får jeg grundlæggende viden, som jeg kan bruge, når jeg skal ud i en toårig elevplads.

Anders Wadmann EUD Business-elev, IBC Fredericia Middelfart

Jeg har taget en EUD Business, fordi jeg gerne vil have en god uddannelse, samtidig med at jeg kommer hurtigt ud i arbejde. Jeg har tidligere været i gang med tømreruddannelsen, men synes, det var meget belastende for kroppen. Derfor besluttede jeg, at jeg hellere ville gå handelsvejen inden for byggebranchen, hvor jeg handler med tømrerne i stedet for selv at være tømreren.

Lasse Nielsen EUD Business-elev i Kolding

“Jeg synes, at IBC er et godt sted at gå. Rent socialt har jeg fået masser af nye bekendtskaber, og der er i det hele taget en positiv energi her. Lærerne sørger for, at undervisningen er aktiv og lærerig, og jeg kan kun anbefale IBC til andre, der brænder for noget inden for handel.”

Said Ali Said Tidligere EUD Business-elev, IBC Aabenraa

Hovedforløb

Når du har afsluttet Grundforløb 1 og 2, skal du starte på et hovedforløb. På Hovedforløbet veksles der i sammenlagt to år mellem skoleophold og arbejde i den virksomhed, hvor du har din elevplads. EUD Business tager sammenlagt tre år, hvorefter du er udlært og har mulighed for at videreuddanne dig til salgsleder.

Med fagretningen Business to business har du adgang til at læse videre på disse hovedforløb:

 • Handelsassistent
 • Indkøbsassistent
 • Logistikassistent

Video med Alma – elev hos TAON Hydraulik Komponenter

Hør Alma Harbas fortælle om hverdagen i sin elevplads hos TAON Hydraulik Komponenter i Kolding. I videoen nedenfor giver hun dig blandt andet et indblik i, hvilke arbejdsopgaver hun har som handelselev, samt hvad hun gerne vil arbejde med i fremtiden.

Alma Harbas, EUD Business-elev

!

Elevplads

Bemærk, at du selv skal finde en elevplads i praktikperioden. IBCs elevpladsvejledere hjælper dig gerne med spørgsmål. Har du svært ved at finde en elevplads, har du mulighed for at søge om optagelse i IBCs Elevpladscenter.

- et bedre sted at lære

IBC Aabenraa

Dr. Margrethes Vej 6-126200 Aabenraa+45 7224 1600

IBC Fredericia Middelfart

Mosegårdsvej 17000 Fredericia+45 7224 1600

IBC Kolding

Tvedvej 76000 Kolding+45 7224 1600

HF og VUC Fredericia

Mosegårdsvej 17000 Fredericia+45 7224 2092

IBC Innovationsfabrikken

Birkemosevej 16000 Kolding+45 7224 1600

IBC International Business College

CVR-nummer: 19954617EAN-nummer: 5798000553965email: adm@ibc.dk