Unge i Fokus

Unge i Fokus

Er du mellem 18 og 30 år, og har du brug for et forløb, som sætter faste rammer om din hverdag? På Unge i Fokus får du styr på basale ting som økonomi, hverdagsrutiner, motion og kost . Samtidigt lærer du dansk, matematik og engelsk på et niveau, der er tilpasset dig og du modtager undervisning i temaer, der understøtter din udvikling og dit fremadrettede uddannelsesvalg.

Unge i Fokus

På Unge i Fokus bliver du individuelt og sammen med andre unge guidet og støttet til at udleve dit potentiale og forandre din hverdag og dit liv. På Unge i Fokus forventer vi, at du kommer med gå-på-mod og en lyst til at forandre dit liv og dine vaner. Unge i Fokus er for dig, som er mellem 18 og 30 år, er på uddannelseshjælp og som har svært ved at finde en plads i livet, få dig bevæget, spise sundt, få økonomien til at hænge sammen, har nogle “huller” i dansk, matematik eller engelsk eller har brug for nye vaner.

!

Er Unge i Fokus aktuelt for dig?

Bemærk at det er dit lokale jobcenter som vurderer om Unge i Fokus er aktuelt for dig.

Forløb, temaer og skema

Unge i Fokus er et 12-ugers forløb, hvor du kommer igennem forskellige temaer, som hjælper dig til at tage ansvar for dig selv, din hverdag og dine egen læring. Temaerne er:

  • Personlig udvikling
  • SIMU
  • Sundhed og ernæring
  • Uddannelse og erhverv
  • Privatøkonomi
  • Jobansøgning, CV og personlig præsentation
  • Dit Danmark - dine rødder

Temaerne, du bliver undervist i, falder ind under de forskellige aktiviteter i Unge i Fokus’ faste skema. Hver formiddag arbejder du med ugens tema og dansk, matematik og engelsk på dit niveau. Dagen afsluttes med bevægelse. Det kan være alt fra meditation og yoga til en gåtur, en beach volley-kamp eller en tur på mountainbike herunder ser du, hvordan dit skema grundlæggende ser ud:

Tid Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag
08:30-09:00 Morgenmad og oprydning
09:00-10:00 Ugens tema Logbog og dialog
10:00-12:00 Dansk, matematik og engelsk på dit niveau
12:45-13:15 Læsebånd og praktisk opgaver Fri
13:15-14:00 Bevægelse

Hvis du har flere spørgsmål kan du kontakte den lokale tovholder for Unge i Fokus.

!

Unge i Fokus findes i både Kolding, Aabenraa og Fredericia

Du kan gå på Unge i Fokus både i Kolding, Aabenraa og Fredericia. Indholdet er det samme på de tre steder.  Vær opmærksom på at skemaet og mødetiderne kan være forskellige.

EUD Business

Kom hurtigt i gang med en e-handel-, business to business- eller butikskarriere. EUD Business er din vej til at blive en kvalificeret medarbejder på en handelsarbejdsplads. EUD Business giver dig faglig indsigt, specialiserede fag og adgang til spændende hovedforløb.

et bedre sted at lære

Skjul uddannelsen
+ Vis mere fra EUD Business

EUV Business

Opkvalificer din viden og kunnen med en EUV Business. Få sat din viden i perspektiv og få papir på det, du allerede kan. EUV Business giver dig alt, hvad du har brug for til at møde et jobmarked, der er i konstant bevægelse.  

et bedre sted at lære

Skjul uddannelsen
+ Vis mere fra EUV Business

EUD Student

Har du bestået en gymnasial uddannelse, men vil du dreje den i en businessorienteret retning? Klargør dig til et hovedforløb inden for finans, administration, kontor, service, butik eller handel på 5 eller 10 uger.

et bedre sted at lære

Skjul uddannelsen
+ Vis mere fra EUD Student

HF og VUC

HF og VUC er din mulighed for at komme hurtigt videre til universitet og blive klar til at begynde på dit drømmestudie. Det er her, du opkvalificerer dine boglige evner, og får styr på udfordringerne på jobbet og i hverdagen. HF og VUC er for dig, som har meget at nå og intet at tabe.

et bedre sted at lære

Skjul uddannelsen
+ Vis mere fra HF og VUC

10. klasse i Kolding

Bliv skarp på dit valg af ungdomsuddannelse. IBC 10. klasse er for dig, som ikke har tid til at vælge forkert, og som vil være bedre fagligt, socialt og studiemæssigt. Med IBC 10. klasse kan du både gå en erhvervsfaglig og en gymnasial retning.  

et bedre sted at lære

Skjul uddannelsen
+ Vis mere fra 10. klasse i Kolding

Hovedforløbet

Afslut din EUD, EUX, EUV eller EUD Student med en relevant specialisering af din viden og kunnen. På Hovedforløbet lærer du med hænderne og hovedet og opbygger en solid base af erfaring fra din elevplads. Hovedforløbet toner din uddannelse, så du får en profil, som er målrettet en specifik og eftersøgt stilling.

et bedre sted at lære

Skjul uddannelsen
+ Vis mere fra Hovedforløbet

Handelsgymnasiet

Brænder du for økonomi, viden og dybdegående analyser og forståelser af den verden, du er en del af? På Handelsgymnasiet bliver du klar til en videregående uddannelse i økonomi, sprog eller kommunikation. På Handelsgymnasiet bliver du klar til en karriere i et omskiftende erhvervsliv.

et bedre sted at lære

Skjul uddannelsen
+ Vis mere fra Handelsgymnasiet

et bedre sted at lære

IBC Aabenraa

Dr. Margrethes Vej 6-126200 Aabenraa+45 7224 1600

IBC Innovationsfabrikken

Birkemosevej 16000 Kolding+45 7224 1600

IBC Fredericia Middelfart

Mosegårdsvej 17000 Fredericia+45 7224 1600

HF og VUC Fredericia

Mosegårdsvej 2B7000 Fredericia+45 7224 2092

IBC Kolding

Tvedvej 76000 Kolding+45 7224 1600

IBC International Business College

CVR-nummer: 19954617EAN-nummer: 5798000553965email: ibc@ibc.dk

Se vores uddannelser