Unge i Centrum Fredericia

Unge i Centrum Fredericia

Få et indblik i, hvad det vil sige at være under uddannelse med Unge i Centrum Fredericia. Her har du muligheden for at afslutte de fag du er tilmeldt på 9. eller 10. klasses niveau,  samtidigt med, at du lærer mere om dig selv, dine muligheder og dine evner.

Unge i Centrum

Unge i Centrum er et fagligt og socialt forløb. Det betyder, at du på Unge i Centrum både har AVU-fag som dansk, matematik, engelsk, samfundsfag eller historie. Samtidigt bliver du klogere på dig selv i sociale situationer og din uddannelsesvej. Unge i Centrum lægger vægt på, at forløbet er en helhed, hvor samvær, åbenhed og nærvær er vigtigt. Vi arbejder målrettet på at skabe tillid og sunde relationer mellem dig og dine medstuderende og dine undervisere. Det gør vi for at give dig selvtillid og ballast til gennemføre en uddannelse.

Forløbet

Unge i Centrum er et normal-forløb på fuld tid. Forløbet varer minimum tre måneder og er ellers individuelt tilpasset til den enkelte elev. Det betyder, at Unge i Centrum er et SU-berettiget tilbud for dig, som ikke har afsluttet en videregående uddannelse. Forløbet er alment dannende og holder alle døre åbne i forhold til dit senere valg af uddannelse.

Fag

På Unge i Centrum undervises du både i AVU-fag og trivsel. I trivsel indgår emner som kost og bevægelse, personlige og sociale kompetencer. Det faglige og tematiske indhold af dit Unge i Centrum-forløb fastlægges i din individuelle handlingsplan, som du og en vejleder udarbejder, inden du starter på Unge i Centrum.

De boglige fag på Unge i Centrum er:

  • Dansk
  • Matematik
  • Engelsk
  • Tysk og/eller Samfundsfag og/eller historie

Undervisningen i matematik og samfundsfag foregår på Unge i Centrum, mens dansk og engelsk afvikles på blandede hold på HF & VUC Fredericia. Unge i Centrum og HF og VUC Fredericia har samme adresse.

Muligheder

I takt med at du dygtiggør dig og bliver afklaret om dit uddannelsesvalg, overgår du til anden uddannelse. Er du ikke blevet afklaret og har du ikke afsluttet D-niveauet, forlænger du dit forløb på et højere fagligt niveau.

Dit udbytte

Unge i Centrum vil udvikle din selvindsigt, ansvarlighed, fantasi, dit selvværd og skabe baggrund for en positiv personlig udvikling, som gør dig i stand til at håndtere udfordringer på en konstruktiv og fremadrettet måde. Unge i Centrum forbereder dig mentalt til at gå i gang med en uddannelse og til at forstå din færd i uddannelsessystemet og i livet som helhed.

Konkret får du med Unge i Centrum styrket din lærelyst, dit faglige niveau og udviklet din evne til at tilegne dig og formidle ny viden.  Du får også lært at bruge PC’er og internet til opgaveløsning og opgaveskrivning. Med den faglighed du  får  på Unge i Centrum giver det dig også mulig for at gå til eksamen i flere fag.
Unge i Centrum sigter mod at styrke dig og din position i forhold til socialt samvær, falighed og almen trivsel som kost og motion, privatøkonomi som eksempelvis budget, skat og SU. Unge i Centrum er et aktivt studieforløb, som gør dig i stand til at vælge og undersøge dine ønsker om uddannelse og job.

EUD Business

Kom hurtigt i gang med en e-handel-, business to business- eller butikskarriere. EUD Business er din vej til at blive en kvalificeret medarbejder på en handelsarbejdsplads. EUD Business giver dig faglig indsigt, specialiserede fag og adgang til spændende hovedforløb.

et bedre sted at lære

Skjul uddannelsen
+ Vis mere fra EUD Business

EUV Business

Opkvalificer din viden og kunnen med en EUV Business. Få sat din viden i perspektiv og få papir på det, du allerede kan. EUV Business giver dig alt, hvad du har brug for til at møde et jobmarked, der er i konstant bevægelse.  

et bedre sted at lære

Skjul uddannelsen
+ Vis mere fra EUV Business

EUD Student

Har du bestået en gymnasial uddannelse, men vil du dreje den i en businessorienteret retning? Klargør dig til et hovedforløb inden for finans, administration, kontor, service, butik eller handel på 5 eller 10 uger.

et bedre sted at lære

Skjul uddannelsen
+ Vis mere fra EUD Student

HF og VUC

HF og VUC er din mulighed for at komme hurtigt videre til universitet og blive klar til at begynde på dit drømmestudie. Det er her, du opkvalificerer dine boglige evner, og får styr på udfordringerne på jobbet og i hverdagen. HF og VUC er for dig, som har meget at nå og intet at tabe.

et bedre sted at lære

Skjul uddannelsen
+ Vis mere fra HF og VUC

10. klasse i Kolding

Bliv skarp på dit valg af ungdomsuddannelse. IBC 10. klasse er for dig, som ikke har tid til at vælge forkert, og som vil være bedre fagligt, socialt og studiemæssigt. Med IBC 10. klasse kan du både gå en erhvervsfaglig og en gymnasial retning.  

et bedre sted at lære

Skjul uddannelsen
+ Vis mere fra 10. klasse i Kolding

Hovedforløbet

Afslut din EUD, EUX, EUV eller EUD Student med en relevant specialisering af din viden og kunnen. På Hovedforløbet lærer du med hænderne og hovedet og opbygger en solid base af erfaring fra din elevplads. Hovedforløbet toner din uddannelse, så du får en profil, som er målrettet en specifik og eftersøgt stilling.

et bedre sted at lære

Skjul uddannelsen
+ Vis mere fra Hovedforløbet

Handelsgymnasiet

Brænder du for økonomi, viden og dybdegående analyser og forståelser af den verden, du er en del af? På Handelsgymnasiet bliver du klar til en videregående uddannelse i økonomi, sprog eller kommunikation. På Handelsgymnasiet bliver du klar til en karriere i et omskiftende erhvervsliv.

et bedre sted at lære

Skjul uddannelsen
+ Vis mere fra Handelsgymnasiet

et bedre sted at lære

IBC Aabenraa

Dr. Margrethes Vej 6-126200 Aabenraa+45 7224 1600

IBC Innovationsfabrikken

Birkemosevej 16000 Kolding+45 7224 1600

IBC Fredericia Middelfart

Mosegårdsvej 17000 Fredericia+45 7224 1600

HF og VUC Fredericia

Mosegårdsvej 2B7000 Fredericia+45 7224 2092

IBC Kolding

Tvedvej 76000 Kolding+45 7224 1600

IBC International Business College

CVR-nummer: 19954617EAN-nummer: 5798000553965email: ibc@ibc.dk

Se vores uddannelser