Visual Merchandiser

Visual Merchandiser

Specialet Visual Merchandiser lærer dig de vigtigste kompetencer inden for visuel kommunikation og salg, så du får opbygget en stor værktøjskasse. Som Visual Merchandiser lærer du blandt andet at håndtere salgsopstillinger og vinduesudstillinger, du lærer at optimere af butikkens visuelle udtryk, ligesom du arbejder om sammenspillet mellem butikkens online og offline aftryk, så kunderne ser en sammenhæng mellem de to.

Visual Merchandiser

Visual Merchandiser er mere end bare at stille varerne op pænt og få butikken til at ”se godt ud”. Som Visuel Merchandiser skal du kunne præsentere din butik, afdeling eller koncept på en måde, hvor kunden bliver interesseret, inspireret og måske endda overrasket. Alt sammen tilpasset virksomhedens profil og den ønskede målgruppes købsvaner og købsadfærd.

For at blive en dygtig Visual Merchandiser kræver det, at du er åben over for inspiration, at du kan udnytte den data, som virksomheden allerede har om kunderne, og at du har sans for kreativitet og er nysgerrig på målgruppens købsadfærd og -vaner.

FORLØBET

Det tager to år at blive uddannet Visual Merchandiser. De første tre måneder regnes som prøvetid, hvor du og den virksomhed, hvor du er elev, kan se hinanden an. På specialet er du i alt på skoleophold på IBC i 10 til 14 uger.

De 10 ugers bundne specialefag ligger fast på forhånd. De er planlagt som 1-ugers moduler, hvor du er på IBC Innovationsfabrikken i Kolding. Derudover kan du og virksomheden vælge, hvilke valgfrie specialefag du kunne tænke dig – ud over de 10 uger. Her kan du vælge mellem 0-4 uger. De valgfrie specialefag sikrer, at du får en relevant profil i forhold til virksomheden og dine fremtidsplaner.

FAG

På specialet Visual Merchandiser har du to bundne specialefag på i alt 10 ugers varighed. Du skal igennem nedenstående fag:

  • Salg og visuel varepræsentation
  • Visuel kommunikation

Ud over disse to fag vil du i løbet af de 10 moduler bygge oven på din viden med påbygningsfagene:

  • Trends og livsstil
  • Det personlige lederskab
Obligatoriske skoleophold
Perioder
23.01.23-27.01.23 (uge 4)

MULIGHEDER

Efter din elevtid som Visual Merchandiser arbejder du med dekoration, merchandising og indretning.

Du finder mange jobmuligheder i detailhandlen inden for stormagasiner, varehuse eller butikskæder. Brancherne er alt lige fra beklædning og sport, møbler og isenkram til IT og dagligvarer, men du kan også bruge din uddannelse inden for andre områder. Mange grosister og produktionsvirksomheder ansætter Visuel Merchandisere til at sørge for, at showroom og stande følger virksomhedens koncept. Måske synes du, at arbejdet på et teater eller på en TV-station lyder spændende. Måske går din interesse mere i retning af at producere udstillinger for museer og kommuner. Eller måske er det skiltning, belysning og design, som har din store interesse.

Uddannelsen som Visual Merchandiser giver dig desuden mulighed for at søge lykken i udlandet eller hos virksomheder, som har afdelinger uden for landets grænser, og som derfor kræver faglig kompetencer til at løse visuelle opgaver. Mange bliver selvstændige, hvor de udfører de samme opgaver for mange forskellige butikker i forskellige brancher. Uanset hvilken vej du vælger, skal du have sans for stil, design og farver, samt være kreativ, samarbejdsvillig og praktisk anlagt.

Jobmulighederne som Visual Merchandiser er mange og kan blandt andet være jobtitler som Merchandiser, Visuel Merchandiser, Head of Visuals, Interior Design Manager, Head of Store Design, Head of VM Retail osv.

- et bedre sted at lære

IBC Aabenraa

Dr. Margrethes Vej 6-126200 Aabenraa+45 7224 1600

IBC Fredericia Middelfart

Mosegårdsvej 17000 Fredericia+45 7224 1600

IBC Kolding

Tvedvej 76000 Kolding+45 7224 1600

HF og VUC Fredericia

Mosegårdsvej 17000 Fredericia+45 7224 2092

IBC Innovationsfabrikken

Birkemosevej 16000 Kolding+45 7224 1600

IBC International Business College

CVR-nummer: 19954617EAN-nummer: 5798000553965email: adm@ibc.dk