Lægesekretær

Lægesekretær

På specialet lægesekretær lærer du om administration i lægepraksis, på sygehuse og andre sundhedsfaglige organisationer. Du lærer at sætte dine evner og din person i spil i forhold til den høje faglighed, vi forventer af vores sundhedssystem. Specialet gør dig i stand til selvstændigt at bevæge dig rundt mellem opgaver inden for sundhedsadministration, sygdomslære, kommunikation og digitalisering.

Lægesekretær

Specialet lægesekretær gør dig i stand til at varetage arbejdsopgaver som lægesekretær i det private og offentlige sundhedsvæsen. På specialet lærer du at arbejde med og forholde dig til sagsbehandling, service, kvalitet og andre opgaver inden for den sundhedsfaglige administration. Specialet lægesekretær er højt specialiseret og forholder sig derfor konkret til den elevplads, som du har.

MØD AMALIE – LÆGESEKRETÆRELEV HOS SYGEHUS LILLEBÆLT

Hør Amalie Vind fortælle om hverdagen som lægesekretærelev på Sygehus Lillebælt, samt hvilke overvejelser hun havde, da hun skulle vælge ungdomsuddannelse i videoen nedenfor.

Amalie Vind, lægesekretærelev hos Sygehus Lillebælt

I videoen nedenfor fortæller Amalie Vind mere om, hvordan det var at søge elevplads hos Sygehus Lillebælt, ligesom du får hendes bedste tips til tricks til ansøgningen og jobsamtalen.

Amalie Vind, lægesekretærelev hos Sygehus Lillebælt

Forløbet

Hovedforløbet varer op til 2 år. De første 3 måneder regnes som prøvetid, hvor du og den virksomhed, hvor du er elev, kan se hinanden an. På specialet er du på skoleophold på IBC i 15 uger.

De 9 ugers bundne specialefag ligger fast på forhånd. Herefter vælger du og virksomheden, hvilke valgfrie specialefag du skal følge i de resterende uger. De valgfrie specialefag sikrer, at du får en relevant profil i forhold til virksomheden og i forhold til dine fremtidsplaner.

Fag

På specialet lægesekretær har du både bundne og valgfrie specialefag samt integrerede påbygningsfag. De indgår som et naturligt led i de obligatoriske fag. Specialet lægesekretær indeholder følgende bundne specialefag:

Muligheder

Som uddannet lægesekretær arbejder du som lægesekretær på et sygehus eller andre steder i sundhedsvæsnet. Du kommer til at arbejde med administration, sagsbehandling, service, kvalitet og mange andre spændende arbejdsopgaver inden for administration i sundhedsvæsnet. Du har mulighed for at videreuddanne dig inden for de områder, der har din interesse fx sygehusadministration, offentlig forvaltning, ledelse mv.

Studieture

På IBC har du mulighed for at komme på studietur sammen med andre elever fra Hovedforløbet. Som udgangspunkt går turen til Bruxelles, hvor du har mulighed for at skabe et nyt netværk på tværs af landegrænser og specialer.

- et bedre sted at lære

IBC Aabenraa

Dr. Margrethes Vej 6-126200 Aabenraa+45 7224 1600

IBC Fredericia Middelfart

Mosegårdsvej 17000 Fredericia+45 7224 1600

IBC Kolding

Tvedvej 76000 Kolding+45 7224 1600

HF og VUC Fredericia

Mosegårdsvej 17000 Fredericia+45 7224 2092

IBC Innovationsfabrikken

Birkemosevej 16000 Kolding+45 7224 1600

IBC International Business College

CVR-nummer: 19954617EAN-nummer: 5798000553965email: adm@ibc.dk