Private: Eventkoordinator

Private: Eventkoordinator

Specialet som eventkoordinator giver dig indblik i og forståelse for, hvordan du arrangerer events, som styrker virksomheders brand, giver kollegaer et boost eller formidler kultur og sport på en ny måde. Som eventkoordinator er du medskaber af virksomheders brand.

Eventkoordinator

Eventkoordinatoren er den, som er på arbejde, imens alle andre slapper af. Du sørger for, at alt glider, er planlagt, og at eventet giver det målsatte udbytte. Du skal både kommunikere eventet til gæster og til dine medarbejdere. At være eventkoordinator er ikke kun det at arbejde med mennesker og kunne omsætte idéer og koncepter til konkrete events som koncerter, fester og receptioner, men det er også det at kunne facilitetere forandringer både internt og eksternt i virksomheden og udvikle koncepter.

Som eventkoordinator overskuer du alt fra planlægning, indkøb, budgettering, booking og kontrakter mellem involverede parter. Du sørger også for at sælge events gennem direct-mail kampagner og personligt salg. Kundeservice og pleje er en vigtig del af en eventkoordinators hverdag. Som eventkoordinator skal du være alsidig, fremsynet og god til mennesker. Du skal elske at have mange bolde i luften og kunne håndtere pressede situationer, hvor du har det kølige overblik. Kommunikation er en stor del af din dagligdag, både når der skal uddelegeres opgaver og når du står med en utilfreds gæst.

Forløbet

Hovedforløbet varer op til to år. De første tre måneder regnes som prøvetid, hvor du og den virksomhed, hvor du er elev, kan se hinanden an. På specialet er du i alt på skoleophold på IBC i 11 uger.

De otte ugers obligatoriske skoleophold ligger fast på forhånd. Herefter vælger du og virksomheden to valgfri specialefag ud fra valgfagskataloget. Den sidste uge af de 11 uger bruger du på at skrive din fagprøve. De valgfri specialefag sikrer, at du får en relevant profil i forhold til virksomheden og i forhold til dine fremtidsplaner.

Fag

På specialet som eventkoordinator har du både bundne og valgfrie specialefag. Fagene indeholder markedsanalyse, idé- og konceptudvikling og sikkerhed.

Bundne specialefag

  • Event- og idéudvikling
  • Regler, sikkerhed og kvalitet
  • Projektstyring og eventøkonomi
  • Eventjura og eventdrejebog

Valgfri specialefag

  • Salg og markedsføring
  • Udvidet skriftlig kommunikation
  • Storytelling
  • Udarbejdelse af projektrapport

Lokal undervisningsplan

Her finder du oplysninger om hele uddannelseforløbet inden for event.

Muligheder

Som eventkoordinator kan du arbejde hos eventbureauer, spillesteder, sportsklubber, forlystelsesparker, diskoteker, storcentre, slotte, herregårde, kommuner, kultur- og turistafdelinger, hoteller, teatre eller større virksomheder, hvor events er en del af hverdagen. Du kan også læse ovenpå dit eventkoordinator speciale og videreuddanne dig til eksempelvis serviceøkonom eller markedsøkonom.

Studieture

På IBC har du mulighed for at komme på studietur sammen med andre elever fra Hovedforløbet. Som udgangspunkt går turene til Beijing og Bruxelles, hvor du har chancen for at skabe et nyt netværk på tværs af landegrænser.

Beskrivelser af bundne- og valgfri specialefag: Eventkoordinator

Læs mere om fagenes indhold på specialet: Eventkoordinator

et bedre sted at lære

IBC Aabenraa

Dr. Margrethes Vej 6-126200 Aabenraa+45 7224 1600

IBC Fredericia Middelfart

Mosegårdsvej 17000 Fredericia+45 7224 1600

IBC Kolding

Tvedvej 76000 Kolding+45 7224 1600

HF og VUC Fredericia

Mosegårdsvej 2B7000 Fredericia+45 7224 2092

IBC Innovationsfabrikken

Birkemosevej 16000 Kolding+45 7224 1600

IBC International Business College

CVR-nummer: 19954617EAN-nummer: 5798000553965email: ibc@ibc.dk