Elevudvalg

Elevudvalg

Vil du have indflydelse på din skolegang og det sociale liv på skolen, har du mulighed for at stille op til elevrådet eller deltage i udvalgene: KomiKalas, KURD og EventMakerz.

Elevindflydelse og elevdemokrati

Der er mulighed for demokratisk indflydelse. Elevrådet er aktivt, og har du lyst til at gå ind i arbejdet, er der mulighed for at påvirke tingene. Vi lytter gerne til elevønsker og har tradition for et godt samarbejde. I gymnasiet skal du også dannes til at være en aktiv borger i et demokrati, og elevrådet er en af de mere formaliserede muligheder for at repræsentere en gruppe – hvad enten det er klassen som elevrådsrepræsentant eller skolen som elevrådsformand.

Jeg er elevrådsformand, fordi jeg gerne vil skabe de bedste rammer for eleverne og efterlade skolen bedre, end da jeg overtog posten. Som elevrådsformand har jeg et stort ansvar og en rolle, hvor jeg skal være noget for andre. Det er mig, eleverne kommer til, hvis de har spørgsmål eller problemer, de gerne vil have gjort noget ved.

For tiden arbejder vi bl.a. på at indføre affaldssortering på skolen, som vi næsten er i mål med. Ledelsen på skolen lytter til os i elevrådet, og det er en ligeværdig dialog, så vi når frem til de bedste resultater.

Caroline Trillingsgaard Bramsen Elevrådsformand

Festudvalg, caféudvalg og EventMakerz

Et af de meget aktive udvalg på skolen er festudvalget KomiKalas. Festerne på IBC er store arrangementer, da stort set alle elever deltager, så der er god mulighed for at afprøve sit organisationstalent. En gang om året er der kunstnerfest, hvor en aktuel kunstner optræder. Vi har haft navne som Gulddreng, Blak, Kato, Kesi, Sivas og Go Go Berlin, De Danske Hyrder og Icekiid.

Et andet udvalg er fredagscaféudvalget KURD, og desuden er der EventMakerz, som står for forskellige sociale arrangementer i løbet af skoleåret. Vær med til at sætte dit præg på det sociale liv på handelsgymnasiet.

Som medlem af festudvalget lærer du en masse nye mennesker at kende på tværs af klasser og årgange. Vi har et godt sammenhold i festudvalget, og du bliver en del af et fællesskab, hvor du får en masse nye sociale oplevelser.

Som medlem får du et større ansvar, hvor du gør noget godt for skolen og elevernes trivsel. Du får erfaring med events, planlægning og budgetter og vil opleve, hvor vigtig struktur og disciplin er for at få det hele til at køre rundt.

Cecilie Zeiler og Andreas Agger Formand og medlem af festudvalget på IBC Kolding

Årets VIP

Hvert år holdes der VIP-fest for alle de elever, der har gjort en ekstra indsats for skolen via deres arbejde i elevudvalgene. Ved festen er der tradition for at kåre Årets VIP, hvilket er en elev, som har gjort en særlig stor indsats for at skabe et godt skole- og studiemiljø på IBC Handelsgymnasiet i Kolding.

- et bedre sted at lære

IBC Aabenraa

Dr. Margrethes Vej 6-126200 Aabenraa+45 7224 1600

IBC Fredericia Middelfart

Mosegårdsvej 17000 Fredericia+45 7224 1600

IBC Kolding

Tvedvej 76000 Kolding+45 7224 1600

HF og VUC Fredericia

Mosegårdsvej 17000 Fredericia+45 7224 2092

IBC Innovationsfabrikken

Birkemosevej 16000 Kolding+45 7224 1600

IBC International Business College

CVR-nummer: 19954617EAN-nummer: 5798000553965email: adm@ibc.dk