Tættere på virkeligheden

Tættere på virkeligheden

IBC Handelsgymnasiet er det virkelighedsnære gymnasium. Her kommer du til at arbejde med rigtige virksomheder.

Det særlige ved HHX

Det særlige ved HHX er, at de samfundsøkonomiske HHX-fag har med virksomheder at gøre. Du kommer til at arbejde med virksomheder, der ligger i Kolding eller Kina lige nu, producerer varer, der er i butikkerne lige nu og til et marked, der bliver omtalt i medierne lige nu.

Samarbejde med erhvervslivet

Vi samarbejder med erhvervslivet i Kolding. Nogle gange tager vi ud og besøger virksomheden og oplever virksomheden indefra. Andre gange har vi foredragsholdere fra virksomheder, der fortæller om fx virksomhedens strategi og investeringsplaner eller opstart af en virksomhed. I dette skoleår har vi fx haft besøg af Koldingfirmaet Mos Mosh, der fortalte om markedsføringen af et nyt brand og deres succes på især det tyske marked. Jesper Buch, som er en dansk iværksætter, millionær og grundlægger af Just-Eat, Miinto og Gomentor, berettede i foråret om sin succes for alle HHX-elever.

Studieture

På studieture er virksomhedsbesøg en del af programmet, og vi får indtryk af virksomhedskulturen i andre lande. Sammen med seværdigheder og kulturoplevelser giver det en ekstra dimension til oplevelsen af destinationen.

Som handelsstudent har jeg fået en grundlæggende forståelse for, hvordan en virksomhed fungerer lige fra det økonomiske til det kommunikative.

I dag studerer jeg på kommunikationsuddannelsen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus, og jeg overvejer efterfølgende at læse en kandidat i retorik, da min drøm lige nu er at blive formidler (på den ene eller anden måde).

Sarah Kramer Terkelsen Tidligere HHX-elev, IBC Kolding

DM i International økonomi

DM i international økonomi foregår på Børsen i København. I år deltager IBC Kolding med tre hold, der præsenterer deres løsninger på velfærdsstatens udfordringer og konkurrerer med hold fra handelsgymnasier fra hele landet.

Det handler ikke kun om virksomheder

Men der er også masser af anden virkelighed i handelsgymnasiet, og det hele handler ikke kun om virksomheder. Steffen Kretz fra DR1 holdt foredrag om det amerikanske valg. Huxi Bach har sørget for motivation til karrieren, mens Per Vers, rapper og modtager af modersmålsprisen, har givet os sproglige vitaminer. Forfatteren Jens Blenstrup er desuden en hyppig gæst.

På virksomhedsbesøg ved S. A. Christensen

Hør Anne Wilma fortælle om, hvordan det er at gå på Handelsgymnasiet og om de nye fag:

Anne Wilma Ryttov Svendsen, HHX-elev

- et bedre sted at lære

IBC Aabenraa

Dr. Margrethes Vej 6-126200 Aabenraa+45 7224 1600

IBC Fredericia Middelfart

Mosegårdsvej 17000 Fredericia+45 7224 1600

IBC Kolding

Tvedvej 76000 Kolding+45 7224 1600

HF og VUC Fredericia

Mosegårdsvej 17000 Fredericia+45 7224 2092

IBC Innovationsfabrikken

Birkemosevej 16000 Kolding+45 7224 1600

IBC International Business College

CVR-nummer: 19954617EAN-nummer: 5798000553965email: adm@ibc.dk