Matematik & Økonomi

Matematik & Økonomi

På studieretningen Matematik & Økonomi har du Matematik A og Virksomhedsøkonomi A som dine to studieretningsfag.

Fag på Matematik & Økonomi

På HHX kan fagene have 3 niveauer: A-niveau, B-niveau og C-niveau. A er det højeste gymnasiale niveau og C det laveste. Du skal i alt mindst have 4 A-fag. Derudover skal du vælge valgfag.

Du skal først vælge valgfag i løbet af det første år på HHX, så du har god tid til at overveje, hvordan du vil profilere din uddannelse.

Studieretningsfag

 • Matematik A
 • Virksomhedsøkonomi A

Obligatoriske fag

 • Dansk A
 • Engelsk A
 • Historie B
 • International økonomi B
 • Afsætning B
 • Tysk B*
 • Spansk A*
 • Informatik C
 • Samfundsfag C
 • Erhvervsjura C

* Bemærk, du skal enten vælge Tysk B eller Spansk A.

Valgfag

På studieretningen Matematik & Økonomi skal du vælge ét C-valgfag, hvis du har Spansk A som 2. fremmedsprog.

Har du valgt Tysk B som 2. fremmedsprog, skal du vælge ét C-valgfag på 2. år plus ét A- eller B-valgfag eller to C-valgfag på 3. år.

!

Talentudvikling

På IBC Handelsgymnasiet Kolding er der fokus på talentudvikling. Elever, som har lyst til at udfordre sig på højt fagligt niveau, samt have social og personlig udvikling i fokus, kan ansøge om optagelse på Akademiet for Talentfulde Unge (ATU).

Det er på skolen muligt at blive certificeret i Cambridge engelsk, samt opnå en Goethe-certificering i tysk, og skolen vil løbende arbejde på at udbyde korte talentforløb, som evt. kan udvikles i samarbejde med eleverne. Læs mere om sprogcertifikaterne.

Fagene på HHX er meget brugbare, og du kan se, hvad du kan bruge dem til. I virksomhedsøkonomi lærer du for eksempel at forstå virksomheders økonomiske tal, og du arbejder med dem i Excel. Matematikken bruger du også i forhold til virksomheder, hvor du arbejder med grafer. Derudover har jeg valgfaget finansiering, hvor du får praktisk viden om alt lige fra privatøkonomi, bolig- og bilkøb til finansiering af virksomheder.

Matheis Tang Züger HHX-elev, IBC Kolding

Din karriere med en HHX-uddannelse

Med en HHX-studentereksamen er din karriere skudt godt i gang. Den er det perfekte springbræt til en videregående uddannelse eller til en karriere i erhvervslivet. Få inspiration til, hvad du kan med din HHX-eksamen på hvad kan du blivesiden.

Videregående uddannelser

Når du har læst studieretningen Matematik & Økonomi, er det oplagt at læse videre inden for økonomi, matematik, samfundsvidenskab eller statistik, fx til cand.merc., cand.scient.pol, cand.jur. eller at gøre karriere i revisions- eller finansverdenen.

- et bedre sted at lære

IBC Aabenraa

Dr. Margrethes Vej 6-126200 Aabenraa+45 7224 1600

IBC Fredericia Middelfart

Mosegårdsvej 17000 Fredericia+45 7224 1600

IBC Kolding

Tvedvej 76000 Kolding+45 7224 1600

HF og VUC Fredericia

Mosegårdsvej 17000 Fredericia+45 7224 2092

IBC Innovationsfabrikken

Birkemosevej 16000 Kolding+45 7224 1600

IBC International Business College

CVR-nummer: 19954617EAN-nummer: 5798000553965email: adm@ibc.dk