Marketing & Økonomi med Innovation C

Marketing & Økonomi med Innovation C

På denne studieretning er Afsætning A og Virksomhedsøkonomi A dine to studieretningsfag. Du kombinerer studieretningen med valgfaget Innovation C på 2. og 3. semester.

Fag på Marketing & Økonomi med Innovation C

På HHX kan fagene have 3 niveauer: A-niveau, B-niveau og C-niveau. A er det højeste gymnasiale niveau og C det laveste. Du skal i alt mindst have 4 A-fag.

På studieretningen Marketing & Økonomi med Innovation C skal du intet vælge, hvis du har Spansk A som 2. fremmedsprog. Har du valgt Tysk B som 2. fremmedsprog, skal du vælge ét A- eller B-valgfag, eller to C-valgfag på 3. år.

Studieretningsfag

 • Afsætning A
 • Virksomhedsøkonomi A

På innovationslinjen arbejder vi meget kreativt og virkelighedsnært. Vi er f.eks. på workcamps, hvor vi hjælper virksomheder og kommer med forslag til idéer og løsninger. Her i 2.g bruger vi meget tid på konkurrencen Company Programme, hvor vi arbejder med vores idé, produkt og forretningsplan, som alt sammen giver god erfaring med at starte egen virksomhed.

Det er fedt at mærke, at alle i klassen har den samme interesse for innovation, og vi får nogle helt vildt gode værktøjer, vi kan bruge fremadrettet i erhvervslivet.

Christina Gotthardsen Christensen HHX-elev IBC Kolding

Obligatoriske fag

 • Dansk A
 • Engelsk A
 • Matematik B
 • Historie B
 • International økonomi B
 • Tysk B*
 • Spansk A*
 • Informatik C
 • Samfundsfag C
 • Erhvervsjura C

* Bemærk, du skal enten vælge Tysk B eller Spansk A.

Valgfag

På studieretningen Marketing & Økonomi med Innovation C er Innovation C det obligatoriske valgfag.

Du skal ikke vælge valgfag, hvis du har Spansk A som 2. fremmedsprog. Har du valgt Tysk B som 2. fremmedsprog, skal du vælge ét A- eller B-valgfag, eller to C-valgfag på 3. år.

!

Talentudvikling

På IBC Handelsgymnasiet Kolding er der fokus på talentudvikling. Elever, som har lyst til at udfordre sig på højt fagligt niveau, samt have social og personlig udvikling i fokus, kan ansøge om optagelse på Akademiet for Talentfulde Unge (ATU).

Det er på skolen muligt at blive certificeret i Cambridge engelsk, samt opnå en Goethe-certificering i tysk, og skolen vil løbende arbejde på at udbyde korte talentforløb, som evt. kan udvikles i samarbejde med eleverne. Læs mere om sprogcertifikaterne.

Din karriere med en HHX-uddannelse

Med en HHX-studentereksamen er din karriere skudt godt i gang. Den er det perfekte springbræt til en videregående uddannelse eller til en karriere i erhvervslivet. Få inspiration til, hvad du kan med din HHX-eksamen på hvad kan du blivesiden.

Videregående uddannelser

Når du har læst studieretningen Marketing & Økonomi med Innovation C, er det oplagt at læse videre til fx arkitekt, cand.merc., ingeniør, designer, eller uddanne dig inden for marketing eller innovation.

- et bedre sted at lære

IBC Aabenraa

Dr. Margrethes Vej 6-126200 Aabenraa+45 7224 1600

IBC Fredericia Middelfart

Mosegårdsvej 17000 Fredericia+45 7224 1600

IBC Kolding

Tvedvej 76000 Kolding+45 7224 1600

HF og VUC Fredericia

Mosegårdsvej 17000 Fredericia+45 7224 2092

IBC Innovationsfabrikken

Birkemosevej 16000 Kolding+45 7224 1600

IBC International Business College

CVR-nummer: 19954617EAN-nummer: 5798000553965email: adm@ibc.dk