Global Studies

Global Studies

Global Studies er for dig, der interesserer dig for fremmede kulturer, marketing på internationalt niveau, det globale marked, og som har lyst til at rejse ud og opleve det. Med en studietur på hver årgang kommer du til at arbejde med rejsemålenes sprog, kultur og landenes placering i verdensøkonomien.

Med en studietur på hver årgang kommer du til at arbejde med rejsemålenes sprog, kultur og landenes placering i verdensøkonomien. Global Studies bringer dig til tre kontinenter: Europa, Asien og Australien.

Studieopholdene er: Berlin 5 dage på 1. år, en destination i Asien 2 uger på 2. år, og Brisbane og Sydney 7 uger på 3. år. I Sydney skal du deltage i undervisningen i udvalgte fag på TAFE NSW. Som en del af forberedelserne til opholdet i Australien, vil noget af undervisningen i relevante fag være på engelsk.

Økonomi

Prisen for alle 3 år er 48.000 kr. for alle rejser og ophold, som du betaler via en opsparingsordning med 1.600 kr. om måneden i 30 måneder. Herudover er der udgifter til visum, egen rejseforsikring, evt. vaccinationer, kost, hvor det ikke er inkluderet, evt. frivillige ekskursioner, lommepenge, m.m.

Fag på Global Studies

På HHX kan fagene have 3 niveauer: A-niveau, B-niveau og C-niveau. A er det højeste gymnasiale niveau og C det laveste. Du skal i alt have mindst 4 A-fag. Du skal først vælge valgfag i løbet af det første år på HHX.

Studieretningsfag

 • Afsætning A
 • International Økonomi A

Obligatoriske fag

 • Dansk A
 • Engelsk A
 • Tysk B eller Spansk A
 • Matematik B
 • Historie B
 • Virksomhedsøkonomi B
 • Samfundsfag C
 • Informatik C
 • Erhvervsjura C

Valgfag

Valgfag afhænger af, om du har valgt Spansk eller Tysk.

Spansk A

 • Kulturforståelse B

Tysk B

 • Kulturforståelse B
 • Evt. Matematik A eller Tysk A

På vores rejser til Kina og Australien fik vi en utrolig sammenkobling mellem teori og praksis, hvilket gjorde faget og studieretningen meget relevant og relaterbar.

Jesper Bødewadt Møller Tidligere hhx-elev, IBC Aabenraa

Din karriere med en HHX-uddannelse

Med en HHX-studentereksamen er din karriere skudt godt i gang. Den er det perfekte springbræt til en videregående uddannelse eller til en karriere i erhvervslivet. Få inspiration til, hvad du kan med din HHX-eksamen på hvad kan du blive siden.

Videregående uddannelser

Når du har læst studieretningen Global Studies er det oplagt at læse videre inden for fx sprog, kommunikation, journalistik, jura eller økonomi.

Elevplads i erhvervslivet

Vil du direkte ud i erhvervslivet efter din HHX-uddannelse, har du mulighed for at forberede dig til en elevplads via EUD-Student.

Tag i praktik i udlandet

Har du lyst til at fortsætte med en international erhvervsuddannelse, har du flere muligheder for at komme i praktik i udlandet. Du kan fx komme til Tyskland, Storbritannien eller Irland med PIU. Med Starforce kan du få både et dansk og et tysk uddannelsesbevis med en praktikplads i Nordtyskland. Du vil i løbet af din HHX-uddannelse kunne deltage i informationsmøder om mulighederne med praktik i udlandet.

- et bedre sted at lære

IBC Aabenraa

Dr. Margrethes Vej 6-126200 Aabenraa+45 7224 1600

IBC Fredericia Middelfart

Mosegårdsvej 17000 Fredericia+45 7224 1600

IBC Kolding

Tvedvej 76000 Kolding+45 7224 1600

HF og VUC Fredericia

Mosegårdsvej 17000 Fredericia+45 7224 2092

IBC Innovationsfabrikken

Birkemosevej 16000 Kolding+45 7224 1600

IBC International Business College

CVR-nummer: 19954617EAN-nummer: 5798000553965email: adm@ibc.dk