HF NU

HF NU

Er du optaget af samfundsfaglige problemstillinger? Med en HF NU bliver du godt klædt på til at forstå, hvad der påvirker vores samfund – men også til at forstå den måde, det er bygget op på. Du bliver stærk i samfundets historie, og samtidig får du viden og indsigt i både nutidige og fremtidige problemstillinger.

HF NU

HF NU er for dig, der gerne vil arbejde med samfundsfaglige problemstillinger. Her kombineres dit valg af samfundsfaglige fag med projekt- og praktikforløb. Du får afprøvet din viden fra fagene ved at møde og samarbejde med studerende og undervisere fra relevante videregående uddannelser.

HF NU sætter dig i stand til at analysere og fortolke udfordringer i det omkringliggende samfund. Dette sker blandt andet igennem en studietur samt projekt- og praktikforløb med netop din drømmeuddannelse. HF NU forbereder dig til at læse videre til for eksempel politibetjent, journalist eller en anden samfundsfaglig uddannelse.

Fag

På HF NU har du både to fagpakke-fag, obligatoriske fag, obligatoriske faggrupper og praktiske fag.

Fagpakke-fag

  • Matematik B
  • Tysk B

Obligatoriske fag

  • Dansk A
  • Engelsk B
  • Matematik C

Obligatoriske faggrupper

  • Naturvidenskabelig
  • Kultur- og samfundsfag

Praktiske fag

  • Billedkunst C
  • Design C
  • Idræt C
!

Tag en HF PLUS+ og bliv klar til en universitetsuddannelse

Den 2-årige HF-eksamen giver dig adgang til at søge ind på mellemlange videregående uddannelser. Du kan efterfølgende supplere med en HF PLUS+ på et halvt år, så du kan søge ind på en uddannelse på universitetet.

Muligheder

Med HF NU har du adgang til mange videregående uddannelser. Brug Adgangskortet på ug.dk til at finde ud af, hvilke videregående uddannelser du har mulighed for at søge optagelse på med en HF NU.

Optagelse

På HF og VUCs optagelseside, kan du se hvordan du tilmelder dig HF NU.

Adgangskrav

Der er mange forskellige måder, hvorpå du kan være kvalificeret til at starte på en HF-uddannelse:

Direkte fra 9. klasse

Du skal være vurderet uddannelsesparat og have et gennemsnit på mindst 4 både i standpunktskarakter og i prøverne i de lovbundne fag. Du skal desuden have haft 2. fremmedsprog, for eksempel tysk i 6. – 9. klasse.

Direkte fra 10.klasse

Du har afsluttet dansk, engelsk og matematik i 10. klasse og folkeskolens afgangsprøve efter 9. klasse i fysik/kemi. Samtidigt skal du have modtaget 2-4 års undervisning i tysk eller fransk og været til eksamen i fagene. Du kan tage 10. klasse på IBC.

Direkte fra AVU

Du kan opfylde adgangskravene til HF, hvis du har taget en Almen Voksenuddannelse (AVU). Her skal du have bestået prøverne i følgende fag på D-niveau: dansk, eller dansk som andetsprog, engelsk og matematik. Samtidigt har du bestået prøven i naturvidenskab på G-niveau og ét af de følgende fag, også på G-niveau: fransk, tysk, historie eller samfundsfag.

Andet

Kommer du ikke direkte fra hverken 10. klasse eller en Almen Voksenuddannelse, har du mulighed for at blive optaget på HF-uddannelserne på baggrund af dine faglige og personlige forudsætninger. Du kan blive kaldt til en optagelseprøve, hvor dine kvalifikationer, faglighed og modenhed afprøves. Her viser du, at du kan gennemføre en HF-uddannelse på normal tid.

Bekendtgørelser

Her kan du finde de bekendtgørelser, som vedrører HF-uddannelserne:

et bedre sted at lære

IBC Aabenraa

Dr. Margrethes Vej 6-126200 Aabenraa+45 7224 1600

IBC Fredericia Middelfart

Mosegårdsvej 17000 Fredericia+45 7224 1600

IBC Kolding

Tvedvej 76000 Kolding+45 7224 1600

HF og VUC Fredericia

Mosegårdsvej 17000 Fredericia+45 7224 2092

IBC Innovationsfabrikken

Birkemosevej 16000 Kolding+45 7224 1600

IBC International Business College

CVR-nummer: 19954617EAN-nummer: 5798000553965email: ibc@ibc.dk