HF BIIG

HF BIIG

Avanceret teknologi er en del af vores hverdag, og der er brug for at udvikle innovative, tekniske løsninger. Med HF BIIG udlever du dine evner inden for teknologi, og bagefter kan du starte på en teknisk videregående uddannelse.

HF BIIG – Bæredygtigt Innovativt Intenst Gymnasieforløb

HF BIIG er for dig, som gerne vil arbejde med teknologi og tekniske løsninger. Her kombineres dit valg af naturvidenskabelige fag med tre projektforløb. På BIIG afprøves din viden fra fagene ved at samarbejde med studerende og undervisere fra videregående tekniske uddannelser.

HF BIIG er tæt forbundet til virkeligheden. Det kommer til udtryk gennem internationale studieture og gennem besøg af videregående uddannelsesinstitutioner. HF BIIG forbereder dig til at læse videre, gør dig skarp på tekniske problemstillinger og booster din interesse og evner inden for innovation, udvikling og teknik.

Fag

Fagene og deres niveauer er på HF BIIG sammensat sådan, at du opfylder kravene til at blive optaget på videregående tekniske uddannelser.
På HF BIIG har du altså både to fagpakke-fag, obligatoriske fag, obligatoriske faggrupper og praktiske fag.

Fagpakke-fag

  • Matematik B
  • Fysik C

Obligatoriske fag

  • Dansk A
  • Engelsk B
  • Matematik C

Obligatoriske faggrupper

  • Naturvidenskabelig
  • Kultur- og samfundsfag

Praktiske fag

  • Billedkunst C
  • Design C
  • Idræt C
!

Tag en HF PLUS+ og bliv klar til en universitetsuddannelse

Den 2-årige HF-eksamen giver dig adgang til at søge ind på mellemlange videregående uddannelser. Du kan efterfølgende supplere med en HF PLUS+ på et halvt år, så du kan søge ind på en uddannelse på universitetet.

Muligheder

Med HF BIIG har du adgang til mange videregående uddannelser, men den retter sig primært mod de tekniske videregående uddannelser på landets universiteter, maskinmesterskoler og erhvervsakademier. Derefter kan du arbejde som eksempelvis konstruktør, teknolog eller ingeniør.

Brug Adgangskortet på ug.dk til at finde ud af, hvilke videregående uddannelser du har mulighed for at søge optagelse på med en HF BIIG.

Optagelse

På HF og VUCs optagelseside kan du se, hvordan du tilmelder dig HF BIIG.

Adgangskrav

Der er mange forskellige måder, hvorpå du kan være kvalificeret til at starte på en HF-uddannelse:

Direkte fra 10.klasse

Du har afsluttet dansk, engelsk og matematik i 10. klasse og folkeskolens afgangsprøve efter 9. klasse i fysik/kemi. Samtidigt skal du have modtaget 2-4 års undervisning i tysk eller fransk og været til eksamen i fagene. Du kan tage 10. klasse på IBC.

Direkte fra AVU

Du kan opfylde adgangskravene til HF, hvis du har taget en Almen Voksenuddannelse (AVU). Her skal du have bestået prøverne i følgende fag på D-niveau: dansk, eller dansk som andetsprog, engelsk og matematik. Samtidigt har du bestået prøven i naturvidenskab på G-niveau og ét af de følgende fag, også på G-niveau: fransk, tysk, historie eller samfundsfag.

Andet

Kommer du ikke direkte fra hverken 10. klasse eller en Almen Voksenuddannelse, har du mulighed for at blive optaget på HF-uddannelserne på baggrund af dine faglige og personlige forudsætninger. Du kan blive kaldt til en optagelseprøve, hvor dine kvalifikationer, faglighed og modenhed afprøves. Her viser du, at du kan gennemføre en HF-uddannelse på normal tid.

Bekendtgørelser

Her kan du finde de bekendtgørelser, som vedrører HF-uddannelserne:

- et bedre sted at lære

IBC Aabenraa

Dr. Margrethes Vej 6-126200 Aabenraa+45 7224 1600

IBC Fredericia Middelfart

Mosegårdsvej 17000 Fredericia+45 7224 1600

IBC Kolding

Tvedvej 76000 Kolding+45 7224 1600

HF og VUC Fredericia

Mosegårdsvej 17000 Fredericia+45 7224 2092

IBC Innovationsfabrikken

Birkemosevej 16000 Kolding+45 7224 1600

IBC International Business College

CVR-nummer: 19954617EAN-nummer: 5798000553965email: adm@ibc.dk