Om fjernundervisning
Om fjernundervisning
Har du ikke mulighed for at følge undervisning efter et skema, så er fjernundervisning det rette for dig. Online undervisning på IBC HF Og VUC giver dig nemlig fleksibilitet og frihed til uddannelse på dine præmisser.
Fjernundervisningen på IBC foregår online via din computer, så du selv kan tilrettelægge din dag. Du kan nemlig selv bestemme, hvornår du løser dine opgaver. Sammen med dine lærere lægger du en plan, der passer til din hverdag. Forløbene veksler mellem skriftlige afleveringer og faglige samtaler med din underviser, hvor du booker tid hos dem i deres onlinekalender.
Du kan vælge mellem HF og almen voksenuddannelse (AVU 9.-10.-klasse), når du tager fjernundervisning. Læs mere om dine muligheder her på siden.
OBS: Vælger du fjernundervisning på almen voksenuddannelse, er der tale om en kombination af onlineundervisning og almindelig undervisning. Op til 80% af din undervisning foregår online, mens resten af undervisningen foregår på en af vores IBC afdelinger i Haderslev, Aabenraa eller Sønderborg, hvor du møder fysisk ind til undervisningen.
HF
HF-enkeltfag er den fleksible vej til at komme videre. Her kan du selv sammensætte din uddannelse efter det, du har brug for.
Du kan tage en hel HF via enkeltfag både på hold og i fjernundervisning, eller du kan tage det eller de fag, du mangler for at komme videre.
Det er også muligt at tage en HF-fagpakke, der kan give adgang til uddannelserne som sygeplejerske, pædagog eller socialrådgiver.
- Billedkunst
- Biologi
- Dansk
- Design og arkitektur
- Engelsk
- Erhvervsøkonomi
- Filosofi
- Fysik
- Geografi
- Historie
- Idræt
- Kemi
- Matematik
- Mediefag
- Psykologi
- Religion
- Samfundsfag
- Spansk
- Tysk
OBS: Fagene udbydes kun, hvis der er tilmeldinger nok på de enkelte fag.
Lab-weekender
Er du tilmeldt biologi, fysik, geografi, idræt eller kemi på fjernundervisning, skal du også deltage i laboratoriekurser. Det er ikke muligt at gå til eksamen i fagene uden at have gennemført lab-weekenderne, og derfor er det obligatorisk at deltage. På C-niveau holdene skal du deltage i én weekend. På 0-B forløbene skal du deltage i to lab-weekender
Optagelse
Fjernundervisning har opstart i august og i januar, og er ofte hurtigt fyldt op. Vil du optages på fjerundervisning, skal du booke tid hos en studievejleder.
Optagelseskrav
Når du starter på fjernundervisning skal du:
- Have adgang til en computer.
- Være rutineret bruger af computer og internet.
- Have adgang til et tekstbehandlingsprogram (som Microsoft Word eller Open Office).
- Kunne arbejde selvstændigt og sætte og opfylde mål.
Deltagerbetaling
Når du vælger fjernundervisning, skal du betale deltagerbetaling pr. fag. Læser du en hel HF-uddannelse som fjernundervisning, får du tilbagebetalt deltagerbetalingen ved endt uddannelse.
AVU – Almen voksenuddannelse
Almen Voksenuddannelse er til dig, der har brug for en eksamen for at komme videre i job, med en erhvervsuddannelse eller en HF. Du kan vælge at tage AVU som enkeltfag eller på fuld tid. Du skal som udgangspunkt være fyldt 25 år for at blive optaget på almen voksenuddannelse.
Du kan vælge at tage AVU som en kombination af online- og almindelig undervisning. På et kombinationsforløb foregår op til 80% af din undervisning online, mens resten af undervisningen foregår med fysisk fremmøde.
- Dansk
- Dansk som andetsprog
- Engelsk
- Grundlæggende IT
- Historie
- Matematik
- Naturvidenskab
- Samfundsfag
- Tysk
Supplerende overbygningsforløb – SOF
Overvejer du at søge ind på en lang videregående uddannelse, efter du har afsluttet din 2-årige HF eller Hf-enkeltfag? Så kan du tage SOF, Supplerende Overbygnings Forløb. Der er opstart i februar og september.
Undervisningen på det supplerende overbygningsforløb er gratis, hvis du tager det inden for to år efter, du har afsluttet din HF-uddannelse. Du kan modtage SU i de måneder, undervisningen foregår. Du kan ikke få SU i eksamensmånederne. Den supplerende overbygning til HF er et intensivt forløb med en stor arbejdsbyrde. Men vores lærere og mentorer vil naturligvis tage hånd om dig, så du kommer godt igennem uddannelsen.
Hvad skal du være opmærksom på?
Der er nogle få regler for forløbet:
- Forløbet skal aftales med en vejleder på IBC
- Det skal være målrettet en bestemt videregående uddannelse
- Du skal tage mindst 1 løft til A-niveau
- Du skal tage et fag på B-niveau
- Du har kun et forsøg at gennemføre SOF med SU, og det skal gennemføres på maks. 1 semester.
- Engelsk A
- Matematik A
- Historie A
- Tysk A
- Spansk A
Desuden alle de fag vi udbyder på B-niveau.
Mentorer på fjernundervisning
Vi har en række mentorer, som står klar til at hjælpe dig, hvis du mangler motivation, hvis du modtager SPS-støtte, har svært ved at holde fokus på dine opgaver, døjer med eksamensangst eller lignende.
Tag fat i din lærer eller vejleder, hvis du har brug for at tale med en af vores mentorer.