IT til den nye elev

IT til den nye elev

Er du lige startet på IBC? Og skal du kobles på IBCs netværk og have adgang til undervisningsprogrammer?

Ny elev på IBC

Senest til studiestart modtager du en kort vejledning med information og oplysninger om dit personlige brugernavn og password. Har vi ikke modtaget dit mobilnummer og email ifm. optagelse på IBC, får du på første skoledag et brev med informationer om dit brugernavn og password.

Dit brugernavn og password skal du bruge til at logge ind på alle interne systemer, som du finder på student.ibc.dk.

Klargøring af din computer til brug på IBC

Inden du møder ind på IBC, skal du køre nedenstående program, for at din computer er klargjort til at forbinde sig til IBCs trådløse netværk på første skoledag.

Windows:

1. Hent filen ”Fjern-IBC-WiFi.zip”
2. Udpak zip filen ved at højreklikke på filen og vælg ”Udpak alle..” og gem filen
3. Når den er færdig med at pakke ud, skal du dobbeltklikke på filen ”IBC_WiFi.bat”.

Fjern-IBC-WiFi.zip.

Mac:

1. Hent filen ”Fjern-IBC-WiFi.app.zip”
2. Efter filen er hentet ned, dobbelt klik på den, det vil udpakke zip filen, så du ender med en fil kaldet ”IBC_WiFi.app”
3. Hold CTRL nede og højreklik på ”IBC_WiFi” og vælg ”åbn” – den vil komme op med en besked om, at du skal give tilladelse til at køre den, klik på ”åbn”.

Fjern-IBC-WiFi.app.zip

Se evt. videoen som yderligere guide – Fjerne IBC WiFi profil fra din PC – YouTube

Hvis du imod forventning oplever problemer med at få din computer koblet på IBCs trådløse netværk på første skoledag, skal du først forsøge at hjælpe dig selv, inden du kontakter IBCs servicedesk.
Kontrollér derfor følgende allerede inden du møder på IBC til første skoledag:

  • Er dit styresystem opdateret?
  • Er din computers drivere opdateret?
  • Har du mere end et antivirusprogram installeret?
  • Er din computers trådløse netkort kompatibelt med IBCs trådløse netvæk?

Kan du stadig ikke koble dig på IBCs trådløse netværk, er du mere end velkommen til at søge hjælp på https://servicedesk.ibc.dk

!

Ændring af password

For at få dine login-oplysninger til at virke på IBCs systemer skal du som det første ændre dit password. Det gør du ved at logge på https://passwordskift.ibc.dk.

Det er meget vigtigt at du holder din private email-adresse og dit mobiltelefonnummer opdateret på UMS. Ellers er det ikke sikkert, du modtager vigtige informationer fra IBC som f.eks. skemaændringer.

BRUG AF EGET UDSTYR

I forbindelse med dit studie på IBC, er det ikke et krav, at du ejer eller medbringer en bærbar computer. Vi opfordrer dog alle elever til at medbringe egen computer, da det er en fordel i forbindelse med uddannelsen.

SMS-services

Du kan sende en SMS til IBC på nummeret +45 30101690 og modtage information om dit skema, karakterer og ligeledes nulstille dit password. Du får informationerne ved at sende beskeden “kodeord”, “skema” eller “karakterer” til +45 30101690. Nulstiller du dit password via telefon, skal du huske selv ændre det igen på UMS.

Log på IBCs IT-systemer

Når du skal logge på et af IBCs it-systemer, som eksempelvis Office365,  skal du skrive dit login på formen: @ibc.dk eller ibc\. Dit er det uni-login, du normalt bruger på IBC. Adgangskode er din normale adgangskode.

Links

På student.ibc.dk finder du information og viden om stort og småt på IBC. Her finder du eksempelvis en lang række links til relevante programmer som f.eks. Maple. Der findes på https://servicedesk.ibc.dk en lang række vejledninger som besvarer de mest almindelige udfordringer du kan møde på IBC.
Bruger du fjernskrivebordet desktop.ibc.dk kan du få adgang til et personligt skrivebord med relevante programmer. Du har adgang til siderne fra hele verden, hvis blot du har adgang til internet.

- et bedre sted at lære

IBC Aabenraa

Dr. Margrethes Vej 6-126200 Aabenraa+45 7224 1600

IBC Fredericia Middelfart

Mosegårdsvej 17000 Fredericia+45 7224 1600

IBC Kolding

Tvedvej 76000 Kolding+45 7224 1600

HF og VUC Fredericia

Mosegårdsvej 17000 Fredericia+45 7224 2092

IBC Innovationsfabrikken

Birkemosevej 16000 Kolding+45 7224 1600

IBC International Business College

CVR-nummer: 19954617EAN-nummer: 5798000553965email: ibc@ibc.dk