Finans
Finans
Med fagretningen Finans klargør du dig til en karriere i finansverdenen. På fagretningen Finans undervises du i viden, metoder og fag, som du bruger i dit arbejde på hovedforløbet. Finans er målrettet en erhvervskarriere hos banker, realkreditinstitutter, forsikringsvirksomheder og ejendomsmæglere.
Finans
På Finans sigter du efter at arbejde med rådgivning, budgettering, kundeservice og investering. Derfor har du en god blanding af erhvervsfag, matematik, dansk og engelsk, som forankrer dit kommende arbejde med økonomi og finansiering.
Forløb
Finans er delt op i tre forløb: grundforløb, studiekompetenceforløb og hovedforløb. Grundforløbet og studieforløbet er obligatoriske og tager hver især et år. Du kan selv bestemme, om du vil starte på hovedforløbet, som tager to år, eller om du vil starte på en videregående uddannelse.
Fag
På Finans har du både obligatoriske fag, valgfag, specifikt erhvervsrettede fag og gymnasiale fag. Fagene på Finans giver dig overblik til at forstå erhvervsspecifikke problemer og til at analysere og arbejde med komplicerede problemstillinger.
Grundforløb 1
Varighed: 6 måneder
Fag på grundforløb 1
- Dansk C
- Samfundsfag C
- Engelsk C
- Almene erhvervsfag
Grundforløb 2
Varighed: 6 måneder
Fag på grundforløb 2
- Erhvervsøkonomi C
- Matematik C
- IT C
- Finansiering C
- Organisation C
- Det uddannelsesspecifikke fag - Finans
Studiekompetenceforløb
Varighed: 1 år
Fag på studiekompetenceforløbet
- Dansk A
- Virksomhedsøkonomi B
- Matematik B
- IT B
- Engelsk B
- Erhvervsret C
- Valgfag
Hovedforløb
Når du har afsluttet grundforløbet og studiekompetenceforløbet, kan du starte på et hovedforløb. På hovedforløbet veksles der i sammenlagt to år mellem skoleophold og arbejde i den virksomhed, hvor du har din elevplads.
Med fagretningen Finans har du adgang til at læse videre på nedenstående hovedforløb:
- Finans med profil. Bank
- Finans med profil. Forsikring
Elevplads
Du skal finde en elevplads og indgå en skriftlig uddannelsesaftale med din arbejdsgiver, inden du starter på hovedforløbet. Når du arbejder i virksomheden, bliver du oplært i de funktioner, som hører til finansuddannelsen.

EUX lød interessant, men jeg havde nogle overvejelser, da uddannelsen var helt ny. Vi havde ikke så megen vejlederhjælp i min 10. klasse, så jeg foretog selv min research på internettet hjemmefra. Jeg læste om EUX Business på ibc.dk og var så sikker på, at EUX var den rette mulighed for mig.
Nanna Borgem EUX elev, IBC fredericia/Middelfart
VIDEO MED AKSEL – EUX BUSINESS
I videoen nedenfor møder du Aksel Klinge, der har taget en EUX Business på IBC Fredericia Middelfart. Han fortæller dig mere om, hvilke overvejelser han havde, da han skulle vælge ungdomsuddannelse, hvordan det er at gå på EUX Business, samt hvad hans planer er efter EUX Business.
Aksel Klinge, tidligere EUX-elev på IBC Fredericia Middelfart
Videregående uddannelse
EUX Business giver dig også mulighed for at læse en videregående uddannelse på erhvervsakademier, professionshøjskoler eller universiteter. Du har eksempelvis mulighed for at læse økonomi, it eller finansøkonom. Hvad du præcist har mulighed for at læse, afhænger af dit valg af valgfag.
Adgangskrav og optagelse
Se mere om adgangskrav og optagelse på EUX Business optagelsessiden.
- et bedre sted at lære
IBC Aabenraa
Dr. Margrethes Vej 6-126200 Aabenraa+45 7224 1600
IBC Fredericia Middelfart
Mosegårdsvej 17000 Fredericia+45 7224 1600
IBC Kolding
Tvedvej 76000 Kolding+45 7224 1600
HF og VUC Fredericia
Mosegårdsvej 17000 Fredericia+45 7224 2092
IBC Innovationsfabrikken
Birkemosevej 16000 Kolding+45 7224 1600
IBC International Business College
CVR-nummer: 19954617EAN-nummer: 5798000553965email: ibc@ibc.dk