Finans

Finans

Vælg fagretningen Finans, og klargør dig til en karriere i finansverdenen. På Finans undervises du i viden, metoder og fag, som du bruger i dit arbejde på hovedforløbet. Finans er målrettet en erhvervskarriere ved banker, realkreditinstitutter, forsikringsvirksomheder og ejendomsmæglere.

Finans

På Finans sigter du efter at arbejde med rådgivning, budgettering, kundeservice og investering. Derfor har du en god blanding af erhvervsfag, matematik, dansk og engelsk, som forankrer dit kommende arbejde med økonomi og finansiering.

Forløb

Finans er delt op i tre forløb: grundforløb, studiekompetence-forløb og hovedforløb. Grundforløbet og studieforløbet er obligatoriske og tager hver især ét år. Du kan selv bestemme, om du vil starte på hovedforløbet, som tager to år, eller om du vil starte på en videregående uddannelse.

Fag

På Finans har du både obligatoriske fag, valgfag, specifikt erhvervsrettede fag og gymnasiale fag. Fagene på Finans giver dig overblik til at forstå erhvervsspecifikke problemer og til at kunne analysere og arbejde med komplicerede problemstillinger.

1

Grundforløb 1

Varighed: 6 måneder

Fag på grundforløb 1

 • Dansk C
 • Samfundsfag C
 • Engelsk C
 • Almene erhversfag
2

Grundforløb 2

Varighed: 6 måneder

Fag på grundforløb 2

 • Erhvervsøkonomi C
 • Matematik C
 • IT C
 • Finansiering C
 • Organisation C
 • Det uddannelsesspecifikke fag Finans
3

Studiekompetence forløb

Varighed: 1 år

Fag på studiekompetence forløbet

 • Dansk A
 • Virksomhedsøkonomi B
 • Matematik B
 • IT B
 • Engelsk B
 • Erhvervsret C
 • Valgfag

Hovedforløb

Når du har afsluttet grundforløbet og studiekompetenceforløbet kan du starte på et hovedforløb. På hovedforløbet veksles der i sammenlagt to år mellem skoleophold og arbejde i den virksomhed, hvor du har din elevplads.

Med fagretningen Finans har du adgang til at læse videre på nedenstående hovedforløb:

 • Finans med profil. Bank
 • Finans med profil. Forsikring
!

Elevplads

Du skal finde en elevplads og indgå en skriftlig uddannelsesaftale med din arbejdsgiver inden du starter på hovedforløbet. Når du arbejder i virksomheden, bliver du oplært i de funktioner, som hører til finansuddannelsen.

Videregående uddannelse

EUX Business giver dig også mulighed for at læse videre på universitetet. Du har eksempelvis mulighed for at læse statskundskab, jura eller virksomhedsstudier. Hvad du præcist har mulighed for at læse afhænger af dit valg af valgfag.

Adgangskrav og optagelse

Se mere om adgangskrav og optagelse på EUX Business optagelsessiden

Vi synes, det er vigtigt at engagere os og støtte vores børn, blandt andet i store valg som dette. Vi vil jo gerne vise dem vejene, men fordi EUX’en var helt ny, vidste hverken Cecilie eller vi så meget om uddannelsen, så vi tog til Åbent Hus på IBC for at få mere at vide.

Dorthe Jensen Mor til Cecilie, EUX elev, IBC Fredericia/Middelfart

EUX lød interessant, men jeg havde nogle overvejelser, da uddannelsen var helt ny. Vi havde ikke så megen vejlederhjælp i min 10. klasse, så jeg foretog selv min research på internettet hjemmefra. Jeg læste om EUX Business på ibc.dk og var så sikker på, at EUX var den rette mulighed for mig.

Nanna Borgem EUX elev, IBC fredericia/Middelfart

EUD Business

Kom hurtigt i gang med en e-handel-, business to business- eller butikskarriere. EUD Business er din vej til at blive en kvalificeret medarbejder på en handelsarbejdsplads. EUD Business giver dig faglig indsigt, specialiserede fag og adgang til spændende hovedforløb.

et bedre sted at lære

Skjul uddannelsen
+ Vis mere fra EUD Business

EUV Business

Opkvalificer din viden og kunnen med en EUV Business. Få sat din viden i perspektiv og få papir på det, du allerede kan. EUV Business giver dig alt, hvad du har brug for til at møde et jobmarked, der er i konstant bevægelse.  

et bedre sted at lære

Skjul uddannelsen
+ Vis mere fra EUV Business

EUD Student

Har du bestået en gymnasial uddannelse, men vil du dreje den i en businessorienteret retning? Klargør dig til et hovedforløb inden for finans, administration, kontor, service, butik eller handel på 5 eller 10 uger.

et bedre sted at lære

Skjul uddannelsen
+ Vis mere fra EUD Student

HF og VUC

HF og VUC er din mulighed for at komme hurtigt videre til universitet og blive klar til at begynde på dit drømmestudie. Det er her, du opkvalificerer dine boglige evner, og får styr på udfordringerne på jobbet og i hverdagen. HF og VUC er for dig, som har meget at nå og intet at tabe.

et bedre sted at lære

Skjul uddannelsen
+ Vis mere fra HF og VUC

10. klasse i Kolding

Bliv skarp på dit valg af ungdomsuddannelse. IBC 10. klasse er for dig, som ikke har tid til at vælge forkert, og som vil være bedre fagligt, socialt og studiemæssigt. Med IBC 10. klasse kan du både gå en erhvervsfaglig og en gymnasial retning.  

et bedre sted at lære

Skjul uddannelsen
+ Vis mere fra 10. klasse i Kolding

Hovedforløbet

Afslut din EUD, EUX, EUV eller EUD Student med en relevant specialisering af din viden og kunnen. På Hovedforløbet lærer du med hænderne og hovedet og opbygger en solid base af erfaring fra din elevplads. Hovedforløbet toner din uddannelse, så du får en profil, som er målrettet en specifik og eftersøgt stilling.

et bedre sted at lære

Skjul uddannelsen
+ Vis mere fra Hovedforløbet

Handelsgymnasiet

Brænder du for økonomi, viden og dybdegående analyser og forståelser af den verden, du er en del af? På Handelsgymnasiet bliver du klar til en videregående uddannelse i økonomi, sprog eller kommunikation. På Handelsgymnasiet bliver du klar til en karriere i et omskiftende erhvervsliv.

et bedre sted at lære

Skjul uddannelsen
+ Vis mere fra Handelsgymnasiet

et bedre sted at lære

IBC Aabenraa

Dr. Margrethes Vej 6-126200 Aabenraa+45 7224 1600

IBC Innovationsfabrikken

Birkemosevej 16000 Kolding+45 7224 1600

IBC Fredericia Middelfart

Mosegårdsvej 17000 Fredericia+45 7224 1600

HF og VUC Fredericia

Mosegårdsvej 2B7000 Fredericia+45 7224 2092

IBC Kolding

Tvedvej 76000 Kolding+45 7224 1600

IBC International Business College

CVR-nummer: 19954617EAN-nummer: 5798000553965email: ibc@ibc.dk

Se vores uddannelser