EUD Student

EUD Student

Har du bestået en gymnasial uddannelse, men vil du dreje den i en businessorienteret retning? Klargør dig til et hovedforløb inden for administration, kontor, butik eller handel på 5 uger.

EUD Student

Forløbet

EUD Student er et intensivt forløb på 5 uger for dig, der har bestået en STX, HTX eller HF, og som ønsker at læse de obligatoriske grundfag og uddannelsesspecifikke fag op, så du kan starte på Hovedforløbet og dermed begynde arbejdet i en elevplads.

Undervisningen består af fysisk undervisning på:

IBC Kolding
Tvedvej 7
6000 Kolding

Der er ikke mødepligt på forløbet, men da det er et intensivt forløb, som afsluttes med to eksaminer, opfordrer vi dig til at møde op de dage, der er undervisning på IBC for at kunne gennemføre. Har du et fritidsarbejde, opfordrer vi dig derfor til at tilrettelægge dette efter undervisningsforløbet.

Der er mulighed for at følge undervisningen hjemmefra, hvis der er dage, du er forhindret i at møde op. Men vi anbefaler, at du er fysisk til stede, da det giver de bedste resultater. Der opstår meget læring, når du arbejder sammen med de andre elever på holdet, og dette går du glip af, hvis du arbejder hjemmefra.

Se et vejledende skema her – bemærk, det endelige skema bliver sendt til dig sammen med velkomstbrevet, som du modtager i din e-boks, når du tilmelder dig forløbet.

Opstart og nye hold

Der starter nye hold op flere gange om året. Se herunder, hvornår næste hold starter:

 • 28. oktober til 1. december 2022
 • 6. januar til 9. februar 2023
 • 24. februar til 30. marts 2023
 • 15. maj til 22. juni 2023

Jeg har en STX, men efter mine sabbatår ville jeg gerne have en karriere inden for shipping og bunkering. Med et EUD Student forløb på 5 uger har du mulighed for at komme ind i branchen. Du kan blive elev i en virksomhed, hvor du derfra opbygger dine kompetencer, og arbejder dig opad. Selv starter jeg som elev ved et shippingfirma få dage efter forløbet på IBC.

Oliver Sheurer Petersen EUD Student

Fagretninger og fag

På EUD Student vælger du én af nedenstående fagretninger med tilhørende fag. Bemærk, at fagene varierer på de forskellige fagretninger, og fagene har betydning for, hvilken elevplads du ønsker at opnå.

1

Administration og ledelse (kontor)

Varighed: 5 uger

 • Erhvervsinformatik C
 • Virksomhedsøkonomi C
 • Uddannelsesspecifikt fag: Kontor
2

Butik og e-handel & Handel og ledelse

Varighed: 5 uger

 • Afsætning C
 • Virksomhedsøkonomi C
 • Uddannelsesspecifikke fag: Butik og handel
3

Eventkoordinator

Varighed: 5 uger

OBS: For at blive optaget på Eventkoordinator skal du have underskrevet en uddannelsesaftale inden opstart.

 • Afsætning C
 • Virksomhedsøkonomi C
 • Uddannelsesspecifikt fag: Event

Jeg har altid drømt at blive kontorelev, men skal jeg det, skal min viden opdateres. Min EUD Student opdaterer mig hurtigt og effektivt.

Anita Hebsgaard EUD Student

Gode råd til forløbet

Se videoen nedenfor og få de studerendes gode råd til dig, der gerne vil i gang med en EUD Student på IBC.

Gode råd til nye studerende på EUD Student

Hovedforløb

Når du har bestået dit EUD Student forløb, kan du starte på et hovedforløb. På Hovedforløbet veksles der i sammenlagt to år mellem skoleophold og arbejde i den virksomhed, hvor du har din elevplads.

Med dette EUD Student har du adgang til at læse alle specialer på Hovedforløbet.

Muligheder

Med en EUD Student kan du blandt andet blive økonomiassistent, sekretær, indkøbsassistent, speditør, salgsassistent, bankelev, eventkoordinator og meget andet.

SU

Læser du en EUD Student, har du mulighed for at modtage SU. Se mere om SU og økonomi.

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os på euds@ibc.dk, hvis du har spørgsmål eller andet til forløbet. Vi bestræber os på at svare på din mail hurtigst muligt.

Optagelse

For at søge om optagelse til EUD Student skal du have gennemført en gymnasial uddannelse – med undtagelse af HHX, der ikke behøver 5-ugers forløbet. Du søger om optagelse på forløbet ved at sende en mail til euds@ibc.dk.

!

Elevplads

Bemærk, du selv skal finde en elevplads i praktikperioden. IBC’s elevpladsvejledere hjælper dig gerne med spørgsmål. Har du svært ved at finde en elevplads, har du mulighed for at søge om optagelse i IBC’s Praktikcenter.

- et bedre sted at lære

IBC Aabenraa

Dr. Margrethes Vej 6-126200 Aabenraa+45 7224 1600

IBC Fredericia Middelfart

Mosegårdsvej 17000 Fredericia+45 7224 1600

IBC Kolding

Tvedvej 76000 Kolding+45 7224 1600

HF og VUC Fredericia

Mosegårdsvej 17000 Fredericia+45 7224 2092

IBC Innovationsfabrikken

Birkemosevej 16000 Kolding+45 7224 1600

IBC International Business College

CVR-nummer: 19954617EAN-nummer: 5798000553965email: adm@ibc.dk