EUD Receptionist

EUD Receptionist

Som receptionist er det din opgave altid at give gæsterne en personlig og nærværende betjening – med et smil på læben, så gæsterne får en god oplevelse. Med en EUD Receptionist bliver du styrket til at løse de mange forskellige typer af opgaver, der kræves som receptionist på et hotel eller et konferencested.

EUD Receptionist

Receptionen er et informationsknudepunkt på et hotel eller et konferencested. På uddannelsen EUD Receptionist får du derfor fag, der målretter det arbejde, du skal udføre i din elevplads som receptionist. Du har både obligatoriske grundfag, valgfag og uddannelsesspecifikke fag.

Uddannelsen varer 2½-3 år. Kommer du direkte fra folkeskolens 9. og 10. klasse, skal du starte på grundforløb 1. Kommer du ikke direkte fra folkeskolens 9. og 10. klasse, kan du springe grundforløb 1 over og starte på grundforløb 2. Grundforløb 1 + 2 foregår på IBC i Fredericia. Når du har afsluttet og bestået grundforløb 2, skal du starte på hovedforløbet. Her er du skiftevis i din elevplads og på skoleophold.

“Med en EUD Receptionist får du en bred uddannelse, da du både får almene fag som dansk, engelsk, afsætning og virksomhedsøkonomi, ligesom du får en forståelse for, hvad en receptionist laver. Du får for eksempel viden om det gode værtskab, kulturforståelse og hoteldrift.”

Nicola Brucha EUD Receptionist-elev i Fredericia
1

Grundforløb 1:

Varighed: 6 måneder

Du har følgende fag på grundforløb 1:

  • Almene erhvervsfag
  • Dansk E-C
  • Valgfag
2

Grundforløb 2:

Varighed: 6 måneder

Du har følgende fag på Grundforløb 2:

  • Engelsk E-C
  • Uddannelsesspecifikke fag
  • Valgfag

Certifikater

På EUD Receptionist får du desuden certifikater i og viden om:

  • fødevarehygiejne
  • brandbekæmpelse
  • førstehjælp på erhvervsuddannelserne.

Har du afsluttet og bestået grundforløb 2, skal du starte på hovedforløbet. Her skal du selv finde en elevplads for at kunne begynde på hovedforløbet.

3

Hovedforløb

Varighed: 1 år og 11 måneder

Hovedforløbet er den sidste del af din erhvervsuddannelse, inden du er færdigudlært. Det er her, du prøver din viden og kunnen af. På hovedforløbet veksler du derfor mellem dit arbejdssted som elev og skoleophold, så du bliver helt klar til erhvervslivet og din videre karriere.

Du skal i alt på to skoleophold af 10 ugers varighed. Skoleopholdene foregår henholdsvis på Hotel- og Restaurantskolen i Valby, København, Tech College i Aalborg og Silkeborg College 360. På alle skoleophold er der tilknyttet et skolehjem, hvor du kan overnatte, mens du er på skoleophold.

Video med Isabella – EUD Receptionist

I videoen nedenfor fortæller Isabella Harder Ørsted dig mere om receptionistuddannelsen på IBC i Fredericia, og hvorfor hun valgte uddannelsen.

Isabella Harder Ørsted, receptionistelev

- et bedre sted at lære

IBC Aabenraa

Dr. Margrethes Vej 6-126200 Aabenraa+45 7224 1600

IBC Fredericia Middelfart

Mosegårdsvej 17000 Fredericia+45 7224 1600

IBC Kolding

Tvedvej 76000 Kolding+45 7224 1600

HF og VUC Fredericia

Mosegårdsvej 17000 Fredericia+45 7224 2092

IBC Innovationsfabrikken

Birkemosevej 16000 Kolding+45 7224 1600

IBC International Business College

CVR-nummer: 19954617EAN-nummer: 5798000553965email: ibc@ibc.dk