Butik og e-handel

Butik og e-handel

Fagretningen Butik og e-handel er for dig, som vil arbejde i detailbranchen. Med Butik og e-handel bliver du hurtigt styrket til at kunne indgå i en omskiftelig hverdag. Både i fysiske og online butikker.

Butik og e-handel

På fagretningen Butik og e-handel specialiserer du dig i markedsføring, kundetilfredshed og det at være butiksmedarbejder. Med Grundforløb 1 og 2 får du ballast nok til at starte på Hovedforløbet, hvor du indtræder i en elevplads som enten salgsassistent eller salgsassistent med profilen tekstil.

I dit arbejde som elev prøves du på din viden fra grundforløbene, samtidigt med at du får ny viden i form af specialefag, valgfag og din praktiske erfaring fra elevpladsen. Du lærer både med hovedet og hænderne om salg, daglig drift og forretningssans.

Fag

Fagene på Butik og e-handel er målrettet det arbejde, du skal udføre på din elevplads. Du har både obligatoriske grundfag, valgfag og uddannelsesspecifikke fag. Som udgangspunkt har du fire ugers valgfag. Hvilke valgfag, du har mulighed for at vælge, er afhængigt af hvor du læser din EUD:

1

Grundforløb 1:

Varighed: 6 måneder

Du har følgende fag på Grundforløb 1:

 • Almene erhvervsfag
 • Dansk D
 • Valgfag
2

Grundforløb 2:

Varighed: 6 måneder

Du har har følgende fag på Grundforløb 2:

 • Erhvervsøkonomi C
 • IT C
 • Afsætning C
 • Engelsk D
 • Uddannelsesspecifikt fag: Salg
 • Valgfag

Hovedforløb

Når du har afsluttet Grundforløb 1 og 2, skal du starte på et hovedforløb. På Hovedforløbet veksles der i sammenlagt to år mellem skoleophold og arbejde i den virksomhed, hvor du har din elevplads. EUD Business tager sammenlagt tre år, hvorefter du er udlært og har mulighed for at videreuddanne dig til butiksleder.

Med fagretningen Butik og e-handel kan du læse videre på nedenstående hovedforløb:

 • Salgsassistent
 • Salgsassistent med profilen tekstil
!

Elevplads

Bemærk, at du selv skal finde en elevplads i praktikperioden. IBC’s elevpladsvejledere hjælper dig gerne med spørgsmål. Har du svært ved at finde en elevplads, har du mulighed for at søge om optagelse i IBC’s Praktikcenter.

EUD Business

Kom hurtigt i gang med en e-handel-, business to business- eller butikskarriere. EUD Business er din vej til at blive en kvalificeret medarbejder på en handelsarbejdsplads. EUD Business giver dig faglig indsigt, specialiserede fag og adgang til spændende hovedforløb.

et bedre sted at lære

Skjul uddannelsen
+ Vis mere fra EUD Business

EUV Business

Opkvalificer din viden og kunnen med en EUV Business. Få sat din viden i perspektiv og få papir på det, du allerede kan. EUV Business giver dig alt, hvad du har brug for til at møde et jobmarked, der er i konstant bevægelse.  

et bedre sted at lære

Skjul uddannelsen
+ Vis mere fra EUV Business

EUD Student

Har du bestået en gymnasial uddannelse, men vil du dreje den i en businessorienteret retning? Klargør dig til et hovedforløb inden for finans, administration, kontor, service, butik eller handel på 5 eller 10 uger.

et bedre sted at lære

Skjul uddannelsen
+ Vis mere fra EUD Student

HF og VUC

HF og VUC er din mulighed for at komme hurtigt videre til universitet og blive klar til at begynde på dit drømmestudie. Det er her, du opkvalificerer dine boglige evner, og får styr på udfordringerne på jobbet og i hverdagen. HF og VUC er for dig, som har meget at nå og intet at tabe.

et bedre sted at lære

Skjul uddannelsen
+ Vis mere fra HF og VUC

10. klasse i Kolding

Bliv skarp på dit valg af ungdomsuddannelse. IBC 10. klasse er for dig, som ikke har tid til at vælge forkert, og som vil være bedre fagligt, socialt og studiemæssigt. Med IBC 10. klasse kan du både gå en erhvervsfaglig og en gymnasial retning.  

et bedre sted at lære

Skjul uddannelsen
+ Vis mere fra 10. klasse i Kolding

Hovedforløbet

Afslut din EUD, EUX, EUV eller EUD Student med en relevant specialisering af din viden og kunnen. På Hovedforløbet lærer du med hænderne og hovedet og opbygger en solid base af erfaring fra din elevplads. Hovedforløbet toner din uddannelse, så du får en profil, som er målrettet en specifik og eftersøgt stilling.

et bedre sted at lære

Skjul uddannelsen
+ Vis mere fra Hovedforløbet

Handelsgymnasiet

Brænder du for økonomi, viden og dybdegående analyser og forståelser af den verden, du er en del af? På Handelsgymnasiet bliver du klar til en videregående uddannelse i økonomi, sprog eller kommunikation. På Handelsgymnasiet bliver du klar til en karriere i et omskiftende erhvervsliv.

et bedre sted at lære

Skjul uddannelsen
+ Vis mere fra Handelsgymnasiet

et bedre sted at lære

IBC Aabenraa

Dr. Margrethes Vej 6-126200 Aabenraa+45 7224 1600

IBC Innovationsfabrikken

Birkemosevej 16000 Kolding+45 7224 1600

IBC Fredericia Middelfart

Mosegårdsvej 17000 Fredericia+45 7224 1600

HF og VUC Fredericia

Mosegårdsvej 2B7000 Fredericia+45 7224 2092

IBC Kolding

Tvedvej 76000 Kolding+45 7224 1600

IBC International Business College

CVR-nummer: 19954617EAN-nummer: 5798000553965email: ibc@ibc.dk

Se vores uddannelser