Handelsgymnasiet – HHX

Handelsgymnasiet – HHX

HHX er en moderne og virkelighedsnær treårig gymnasial uddannelse, der giver dig adgang til en lang række videregående uddannelser, ligesom du kan starte din karriere direkte med et job eller en praktikplads i erhvervslivet efter HHX’en. Uddannelsen har fokus på samfundet, erhvervslivet og det internationale.

HHX-elever til introcamp ved Houens Odde

Om Handelsgymnasiet – HHX

På denne side finder du en masse videoer, der vil gøre dig klogere på, hvad du får med en HHX-uddannelse på IBC, ligesom du får indblik i, hvordan det er at gå på skolen.

Videoerne er lagt i kronologisk rækkefølge. Vi anbefaler dig derfor at starte med punkt nr. 1, 2 osv. eller blot scrolle ned på siden.

Efter videoerne finder du blandt andet en række links til de forskellige studieretninger, fagene, optagelse og adgangskrav, du kan hente vores brochure og læse mere om uddannelsen, samt finde kontaktoplysninger.

God fornøjelse.

 1. Intro til IBC Handelsgymnasiet Kolding og fagene
 2. Se skolen og bliv klogere på IBC Handelsgymnasiet Kolding
 3. En gymnasial uddannelse med fokus på internationalisering, innovation og digitalisering
 4. Hvad vil det sige at gå på IBC Handelsgymnasiet Kolding?
 5. Camilla – tidligere elev | Om at gå på IBC Handelsgymnasiet Kolding
 6. Sådan bliver du taget imod som ny elev på IBC Handelsgymnasiet Kolding
 7. Hvad kan du blive med en studentereksamen fra IBC Handelsgymnasiet Kolding?
 8. Om HHX-faget | Afsætning
 9. Om HHX-faget | Virksomhedsøkonomi
 10. Om HHX-faget | International Økonomi
 11. Om HHX-faget | Innovation
 12. Om HHX-faget | Informatik
 13. Om HHX-faget | Psykologi
 14. Om HHX-faget | Idræt
 15. Om HHX-faget | Dansk
 16. Om HHX-faget | Engelsk
 17. Om HHX-faget | Tysk
 18. Om HHX-faget | Spansk
 19. Se den traditionsrige gallafest på IBC Handelsgymnasiet Kolding
 20. Kristoffer | Hvad kan du bruge din HHX til?
 21. Sarah | Hvad kan du bruge din HHX til?
 22. Kasper | Hvad kan du bruge din HHX til?
 23. Rikke | Hvad kan du bruge din HHX til?
 24. Tidligere HHX-elever fortæller om deres tid på IBC Handelsgymnasiet
 25. Relevante links
 26. Hent brochuren og læs mere om IBC Handelsgymnasiet Kolding
 27. Kontakt os
 28. Find vej

1. Intro til IBC Handelsgymnasiet Kolding og fagene

I videoen nedenfor giver HHX-rektor, Jesper Kjølhede, dig en introduktion til uddannelsen og de fag, du får på IBC Handelsgymnasiet Kolding. Her får du et grundigt indblik i lighederne og forskellene på de tre gymnasiale uddannelser, der alle tager 3 år (HHX, STX og HTX).

Intro til IBC Handelsgymnasiet Kolding og fagene

2. Se skolen og bliv klogere på IBC Handelsgymnasiet Kolding

I denne video kan du se skolen, elever og undervisere, ligesom du bliver klogere på, hvad du kan opleve og få med en HHX-uddannelse på IBC Handelsgymnasiet Kolding.

Se skolen og bliv klogere på IBC Handelsgymnasiet Kolding

3. En gymnasial uddannelse med fokus på internationalisering, innovation og digitalisering

I videoen nedenfor fortæller rektor, Jesper Kjølhede, dig mere om, hvordan HHX-uddannelsen har fokus på internationalisering, innovation og digitalisering.

Fokus på internationalisering, innovation og digitalisering

4. Hvad vil det sige at gå på IBC Handelsgymnasiet Kolding?

I videoen nedenfor fortæller rektor, Jesper Kjølhede, mere om IBC Handelsgymnasiet, og hvad det vil sige at tage en HHX-uddannelse på IBC Kolding.

Hvad vil det sige at gå på IBC Handelsgymnasiet Kolding?

5. Camilla – tidligere HHX-elev | Om at gå på IBC Handelsgymnasiet Kolding

Mød tidligere HHX-elev, Camilla, der fortæller dig om, hvordan det er at gå på IBC Handelsgymnasiet Kolding, og hvorfor hun valgte uddannelsen.

Camilla - tidligere HHX-elev | Om at gå på IBC Handelsgymnasiet Kolding

6. Sådan bliver du taget imod som ny elev på IBC Handelsgymnasiet

Se videoen nedenfor og hør studievejleder, Lotte Lundorff, fortælle, hvordan du som ny elev bliver taget godt imod på IBC Handelsgymnasiet Kolding.

Sådan bliver du taget imod som ny elev

7. Hvad kan du blive med en studentereksamen fra IBC Handelsgymnasiet Kolding?

Hør rektor på IBC Handelsgymnasiet Kolding, Jesper Kjølhede, fortælle dig om de muligheder, du har efter HHX’en i videoen nedenfor. Med en studentereksamen fra IBC Handelsgymnasiet kan du vælge at læse en videregående uddannelse eller starte din karriere direkte med et job eller en praktikplads i erhvervslivet.

Hvad kan du blive med en studentereksamen fra IBC Handelsgymnasiet Kolding?

8. Om HHX-faget | Afsætning

Hør Morten Kjær Jensen, underviser på IBC Handelsgymnasiet Kolding, fortælle dig mere om faget afsætning, der blandt andet handler om at komme bag om virksomheders strategier med henblik på at skabe succes på et marked.

Om HHX-faget | Afsætning

9. Om HHX-faget | Virksomhedsøkonomi

I denne video gør Bo Juelsgaard, underviser på IBC Handelsgymnasiet Kolding, dig klogere på faget Virksomhedsøkonomi. I faget lærer du blandt andet at forstå en virksomheds økonomiske situation. Du får en masse viden om virksomhedstyper og ejerformer. Du lærer at lave budgetter og regnskaber. Du lærer at læse en virksomheds årsrapport. Du lærer, hvad det kræver at starte en virksomhed op fra bunden og meget mere.

Om HHX-faget | Virksomhedsøkonomi

10. Om HHX-faget | International Økonomi

Hør Jan Adsbøll Pedersen, underviser på IBC Handelsgymnasiet Kolding, fortælle dig mere om faget International Økonomi, der blandt andet handler om økonomisk politik og økonomiske skoler: ubalancer, afvejninger og effekter. Du beskæftiger dig blandt andet også med det der sker i verden lige nu, bl.a. Brexit, Covid-19 krisen og finanskriser.

Om HHX-faget | International Økonomi

11. Om HHX-faget | Innovation

I videoen nedenfor introducerer Charlotte Stensgaard, underviser på IBC Handelsgymnasiet Kolding, dig for faget innovation. I innovation har du for eksempel mulighed for at opstarte din egen virksomhed, hvor du blandt andet udarbejder din egen forretningsplan, ligesom du også har mulighed for at designe dit eget produkt.

Om HHX-faget | Innovation

12. Om HHX-faget | Informatik

I nedenstående video fortæller underviser, Lars Ljungqvist, om faget Informatik. Faget er anderledes end andre fag, da faget er et kreativt fag, og undervisningen er mere praktisk foran computeren end tavleundervisning. I informatik lærer du for eksempel at lave professionelle hjemmesider og webshops.

Om HHX-faget | Informatik

På innovationslinjen får du erfaring med, hvordan du starter egen virksomhed, og i 2.g fylder konkurrencen Company Programme meget. Her genererer man en idé og udvikler en forretningsplan, og du får lov til at nørde med dit produkt. 

 

Julie Koldkjær Christensen HHX-elev, IBC Kolding

Fagene på HHX er meget brugbare, og du kan se, hvad du kan bruge dem til. I virksomhedsøkonomi lærer du for eksempel at forstå virksomheders økonomiske tal, og du arbejder med dem i Excel. Matematikken bruger du også i forhold til virksomheder, hvor du arbejder med grafer. Derudover har jeg valgfaget finansiering, hvor du får praktisk viden om alt lige fra privatøkonomi, bolig- og bilkøb til finansiering af virksomheder.

Matheis Tang Züger HHX-elev, IBC Kolding

13. Om HHX-faget | Psykologi

I denne video gør underviser, Marianne Kipp Runge Maryntzhusen, dig klogere på faget psykologi. I psykologi arbejder du med alt, hvad der omhandler mennesket, menneskelige reaktioner og interaktioner, hvad mennesker bliver påvirket af, kultur, intelligens, den gode leder osv.

Om HHX-faget | Psykologi

14. Om HHX-faget | Idræt

På IBC Handelsgymnasiet Kolding kan du vælge Idræt som valgfag på C- eller B-niveau. Hør underviser Bo Rudgaard Olsen fortælle om faget, der både består af teori og praksis. Du kommer blandt andet til at dyrke en masse forskellige sportsgrene som håndbold, fodbold, basket, badminton, squash, atletik mv., ligesom du besøger et fitnesscenter. Derudover bygger du en masse teori, så du fx lærer, hvad der sker i kroppen, når du træner, hvordan kroppen er bygget op, og hvordan du får bedst udnytte af din træning.

Om HHX-faget | Idræt

15. Om HHX-faget | Dansk

I videoen nedenfor gør underviser, Kristine Visby, dig klogere på faget dansk, som er et fag, du skal have alle tre år på IBC Handelsgymnasiet Kolding. I faget lærer du for eksempel at forstå dig selv, og det samfund du lever i, ligesom du lærer at blive kritisk over for det.

Om HHX-faget | Dansk

16. Om HHX-faget | Engelsk

HHX er den eneste gymnasiale uddannelse, hvor du skal have engelsk på A-niveau (højeste niveau) alle tre år, da uddannelsen har et internationalt perspektiv. Se videoen og hør underviser, Sara Krogh, fortælle dig mere om engelsk på IBC Handelsgymnasiet Kolding, hvor du arbejder med mere erhvervsrelaterede emner end i folkeskolen.

Om HHX-faget | Engelsk

17. Om HHX-faget | Tysk

Vil du gerne have en karriere i erhvervslivet, er tysk et godt sprog at kunne, da Tyskland er Danmarks største samhandelspartner. I videoen nedenfor fortæller underviser, Jette Mortensen, dig mere om faget tysk på IBC Handelsgymnasiet, samt hvordan undervisningen foregår, hvor du ikke kun læser tekster, men også laver vlogs, ser film, laver quizzer og meget andet spændende.

Om HHX-faget | Tysk

18. Om HHX-faget | Spansk

Hør underviser, Sanne Vestergaard Andersen, fortælle dig mere om det nye fremmedsprog spansk. Når du skal lære et nyt sprog, skal du først og fremmest lære en masse nye ord og en helt ny grammatik. I undervisningen arbejder du med en række emner, som du selv er med til at bestemme.

Om HHX-faget | Spansk

19. Se den traditionsrige gallafest på IBC Handelsgymnasiet Kolding

Den røde løber bliver rullet ud, håret bliver sat ekstra godt, og bilerne bliver pudset og poleret, når 3. års-eleverne på IBC Handelsgymnasiet i Kolding på deres sidste skoledag fejrer den traditionsrige gallafest. Se videoen nedenfor og få et glimt af en af de største begivenheder på IBC Handelsgymnasiet.

Sidste skoledag bliver markeret med den traditionsrige gallafest

20. Kristoffer | Hvad kan du bruge din HHX til?

Hør tidligere HHX-elev, Kristoffer Kjær, fortælle, hvad han har brugt sin HHX-uddannelse til, og hvad han har fået med fra IBC Handelsgymnasiet Kolding.

Kristoffer | Hvad kan du bruge din HHX til?

21. Sarah | Hvad kan du bruge din HHX til?

I denne video fortæller tidligere HHX-elev, Sarah Terkelsen, hvordan hun har brugt uddannelsen og sin viden fra IBC Handelsgymnasiet Kolding til at læse videre på kommunikationslinjen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus.

Sarah | Hvad kan du bruge din HHX til?

22. Kasper | Hvad kan du bruge din HHX til?

I denne video kan du høre, hvad tidligere HHX-elev, Kasper Aavild Haysen, har brugt sin HHX-uddannelse fra IBC Handelsgymnasiet Kolding til, samt hvad han arbejder med i dag.

Kasper | Hvad kan du bruge din HHX til?

23. Rikke | Hvad kan du bruge din HHX til?

I denne video møder du Rikke Boel Selmer-Pedersen, tidligere HHX-elev, der fortæller om sin vej fra IBC Handelsgymnasiet Kolding til sygeplejerske på Kolding Sygehus.

Rikke | Hvad kan du bruge din HHX til?

24. Tidligere HHX-elever fortæller om deres tid på IBC Handelsgymnasiet Kolding

Mød tidligere HHX-elever, der fortæller om deres tid på IBC Handelsgymnasiet Kolding, og hvad de lærte og har brugt deres HHX-uddannelse til.

Tidligere HHX-elever fortæller om deres tid på IBC Handelsgymnasiet Kolding

Tidligere HHX-elever fortæller om deres tid på IBC Handelsgymnasiet Kolding

25. Relevante links

Er du nysgerrig på at vide mere om IBC Handelsgymnasiet Kolding? Nedenfor finder du links til vores studieretninger, hvor du kan vælge imellem 8 forskellige. Du kan også læse mere om livet på skolen, fagene på HHX – herunder valgfag, hvad du kan blive, elevudvalg, sport på HHX og optagelse og adgangskrav.

Jeg havde finansiering som valgfag på mit 2. år. Her lærte vi om lånetyper, boligtyper og investeringer både i form af obligationer, aktier og ejendomsinvesteringer. Det er nyttig viden, du får i finansiering, hvis du f.eks. selv skal investere i bolig på et tidspunkt.

Sebastian Junker Nielsen HHX-elev, IBC Kolding

Arbejdet som elevrådsformand indebærer, at jeg tænker langsigtet, fordi jeg også skal levere en god skole til de kommende årgange. Vi har et rigtig godt elevråd og elevdemokrati på skolen, men vi har også en ledelse, der går op i, at elevernes stemmer skal høres. Jeg kan godt lide at tage ansvar og gøre mit bedste. At varetage elevernes interesse og være med til at udvikle skolen.

Julie Fristoft HHX-elev og elevrådsformand på IBC Handelsgymnasiet i Kolding

26. Brochuren for Handelsgymnasiet - HHX

Klik her for at hente brochuren og læse mere om IBC Handelsgymnasiet Kolding.

27. Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os telefonisk eller pr. mail og stille spørgsmål til HHX-uddannelsen på IBC Kolding.

HHX-vejleder

Lotte Lundorff

llun@ibc.dk / +45 7224 2749
Studiesekretær

Helle Kousgaard Andersen

hka@ibc.dk / +45 7224 1612
Rektor

Jesper Kjølhede

jek@ibc.dk / +45 7224 1907

28. Find vej

IBC Kolding er placeret midt i Kolding by nær havnen, samt tæt på banegården og offentlig transport.

IBC Handelsgymnasiet Kolding

IBC Kolding
Skamlingvejen 32
6000 Kolding

Vis vej

- et bedre sted at lære

IBC Aabenraa

Dr. Margrethes Vej 6-126200 Aabenraa+45 7224 1600

IBC Fredericia Middelfart

Mosegårdsvej 17000 Fredericia+45 7224 1600

IBC Kolding

Tvedvej 76000 Kolding+45 7224 1600

HF og VUC Fredericia

Mosegårdsvej 17000 Fredericia+45 7224 2092

IBC Innovationsfabrikken

Birkemosevej 16000 Kolding+45 7224 1600

IBC International Business College

CVR-nummer: 19954617EAN-nummer: 5798000553965email: adm@ibc.dk