Om 10. klasse

Om 10. klasse

Ved du ikke, hvilken ungdomsuddannelse du skal vælge? Har folkeskolen gjort dig træt af at gå i skole? Mangler du succesoplevelser fagligt og/eller socialt? Eller kunne du bare godt tænke dig at få en forsmag på livet på en ungdomsuddannelse? Der er mange gode grunde til, hvorfor en 10. klasse på IBC vil være godt for dig.

Om 10. klasse på IBC

Tager du en 10. klasse på IBC, får du en forsmag på, hvad det vil sige at gå på en ungdomsuddannelse. En 10. klasse er med til at afklare dit valg af ungdomsuddannelse. Det er lige meget, om du ønsker at gå  i en erhvervsfaglig eller gymnasial retning.

Her får du et ekstra år til at udvikle dig fagligt og socialt. Det gør du gennem et tillidsfuld og gensidigt respektfuld forhold til dine klassekammerater og dine undervisere.

Du kan tage 10. klasse på IBC i Kolding eller 10. PRO på IBC i Fredericia. Med begge forløb får du et anderledes og oplevelsesrigt skoleår, hvor du vil opleve at flytte dig fagligt og socialt, ligesom du bliver skarpere på dit valg af ungdomsuddannelse.

De gode relationer

Når du træder ind på IBC den første dag, bliver du mødt af forventningsfulde, interesserede og engagerede undervisere, studiesekretærer og servicepersonale, som sammen med nuværende elever tager godt imod dig.

Gennem professionel og tæt kontakt viser vi, at vi gerne vil vores elever. Vores undervisere arbejder derfor løbende tæt sammen med eleverne om at skabe den bedste klassekultur, så klasserne fungerer optimalt, og de sammen skaber en god undervisning og et godt socialt studiemiljø. Alle klasser får en personlig kontaktlærer, som følger eleverne tæt, så overgangen fra folkeskolen til en ungdomsuddannelse bliver så smidig som mulig.

Alle nye elever får kickstartet sin uddannelse med forskellige introforløb og aktiviteter. På den måde får du mulighed for at danne gode relationer med de andre elever fra start. Relationer, der måske kan blive venskaber for livet.

Det sociale fællesskab

På IBC vil vi rigtig gerne holde fester og fredagscaféer sammen med eleverne. Det er sjovt, og det er blandt andet her, du opbygger netværk, får inspiration og gode venskaber på tværs af klasser og årgange. Det er udelukkende eleverne, der i samarbejde med elevrådet og de undervisere, som er tilknyttet, der selv er med til at bestemme indholdet og tempoet til festerne og fredagscaféerne.

Samarbejde med erhvervslivet

Ud over de mange sociale aktiviteter arbejder vi på IBC også tæt sammen med erhvervslivet i Trekantområdet. Gennem virksomhedsbesøg, spændende foredrag fra ind- og udland og kortere praktikperioder bliver du som elev en del af en spændende og alsidig hverdag med masser af gruppearbejde og praksisnær undervisning.

Studie- og ordensregler

På IBC i Kolding og i Fredericia har vi flere forskellige uddannelser samlet under samme tag.
Fælles for alle er, at et godt undervisnings- og studiemiljø er vigtigt for et godt uddannelsesmiljø. Studie- og ordensreglerne bidrager til at opfylde uddannelsernes formål og hjælper med at skabe et miljø, du som elev trives og lærer i.

Studie- og ordensregler IBC Kolding

Klik her for at læse studie- og ordensreglerne for 10. klasse på IBC Kolding.

Studie- og ordensregler på IBC Fredericia Middelfart

Klik her for at læse studie- og ordensreglerne for 10. PRO på IBC Fredericia Middelfart.

Anti-mobbi-strategi på IBC Fredericia Middelfart

På IBC forsøger vi at forebygge mobning på skolen ved at prioritere et rummeligt og demokratisk skolemiljø med fokus på fællesskab og gensidig respekt.

Klik her for at downloade og læse anti-mobbe-strategien for IBC Fredericia Middelfart.

- et bedre sted at lære

IBC Aabenraa

Dr. Margrethes Vej 6-126200 Aabenraa+45 7224 1600

IBC Fredericia Middelfart

Mosegårdsvej 17000 Fredericia+45 7224 1600

IBC Kolding

Tvedvej 76000 Kolding+45 7224 1600

HF og VUC Fredericia

Mosegårdsvej 17000 Fredericia+45 7224 2092

IBC Innovationsfabrikken

Birkemosevej 16000 Kolding+45 7224 1600

IBC International Business College

CVR-nummer: 19954617EAN-nummer: 5798000553965email: adm@ibc.dk